Home / Διεθνή / Εικόνες-σοκ από την πιο… αλλόκοτη συγκέντρωση ακτιβιστών στην ιστορία

Εικόνες-σοκ από την πιο… αλλόκοτη συγκέντρωση ακτιβιστών στην ιστορία

Χορεύοντας με τον Σατανά

Τα μέλη του κινήματος του Σατανιστικού Ναού απόλαυσαν live μουσική, συμμετείχαν σε τελετές επίκλησης και παρακολούθησαν διαλέξεις για… δαιμονικές γάτες

Χιλιάδες κόσμου παρευρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στη «Μαύρη Λειτουργία» που διοργάνωσε στο Λος Άντζελες ο Σατανιστικός Ναός, μια οργάνωση Αμερικανών ακτιβιστών που διαθέτει πάνω από 20 ξεχωριστά παραρτήματα στις ΗΠΑ.

Παρά το όνομά του, ο Σατανιστικός Ναός δεν είναι θρησκεία, αλλά ένα κίνημα πολιτικού κυρίως χαρακτήρα, το οποίο έχει τη βάση του στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης και χρησιμοποιεί εικόνες του σατανισμού για να προωθήσει τις αρχές της ισότητας, της ελευθερίας και του διαχωρισμού θρησκείας-κράτους.

Όπως ισχυρίζονται τα μέλη της οργάνωσης, κανείς τους δεν πιστεύει στον Σατανά ως θεϊκή οντότητα, αλλά τον βλέπουν περισσότερο ως σύμβολο της ελευθερίας που προασπίζονται. Μάλιστα, οι ίδιοι απορρίπτουν με πάθος τις προλήψεις και ασπάζονται τον ορθολογισμό, κάτι που ωστόσο δεν γίνεται εμφανές στις άκρως… τελετουργικές τους εκδηλώσεις.

Η τεράστια εκδήλωση που διοργανώθηκε από το παράρτημα του Λος Άντζελες είχε ως σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τις δράσεις της ακτιβιστικής οργάνωσης, η οποία μάχεται ενεργά – μεταξύ άλλων – για την προάσπιση του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κρατουμένων.

Όπως μπορεί κανείς να δει από τις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο των social media, πρόκειται πραγματικά για την πιο αλλόκοτη συνάντηση μελών ακτιβιστικής οργάνωσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ! Πέρα από τη live μουσική με τη συμμετοχή καλλιτεχνών… αγριευτικής εμφάνισης και τους καλλιτέχνες τατουάζ που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό μπορούσε να συμμετέχει σε τελετές «καταστροφής» και «επίκλησης» πνευμάτων αλλά και να παρακολουθήσει μια 45λεπτη διάλεξη για… δαιμονικές γάτες.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis