Home / Ειδήσεις / Εθελοντές πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα στη Λέσβο για τα παιδιά πρόσφυγες

Εθελοντές πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα στη Λέσβο για τα παιδιά πρόσφυγες

Μάζεψαν τόνους σκουπιδιών και έκαναν εκατοντάδες χαμόγελα να ξανανθίσουν σε παιδικά πρόσωπα. Έδιωξαν το φόβο της προσφυγιάς από εκατοντάδες πολίτες της Μυτιλήνης ζώντας και δουλεύοντας μαζί με εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες στον Καρά Τεπέ και στα Τσαμάκια. Έδιωξαν τις εικόνες του πολέμου, των δουλεμπόρων, των καταυλισμών και της ανέχειας έστω και για λίγο, απ? όπου πέρασαν. Κι όλα αυτά επικαλούμενοι την υπόσχεση τους «να βοηθούν ΚΑΘΕ άνθρωπο σε ΚΑΘΕ περίσταση».

Ο λόγος για δεκάδες εθελοντές, ενήλικα μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων από όλη την Ελλάδα που ήρθαν στη Μυτιλήνη και μαζί με ενήλικα στελέχη της τοπικής Προσκοπικής Κίνησης το περασμένο Σαββατοκύριακο υλοποίησαν μια μεγάλη δράση προσφοράς υπηρεσίας και εθελοντικής εργασίας.

Το Σαββατοκύριακο λοιπόν, 26 και 27 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία της Γενικής Εφορείας των Ελλήνων Προσκόπων και την στήριξη του Δήμου Λέσβου και της οργάνωσης «M?decins du Monde Greece – Γιατροί του Κόσμου» 30 ενήλικες βαθμοφόροι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων ήλθαν στη Μυτιλήνη. Μαζί με στελέχη του τοπικού Προσκοπισμού, πραγματοποίησαν πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης εκατοντάδων παιδιών προσφύγων στον καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων του Καρά Τεπέ, στο Λιμάνι της Μυτιλήνης και στο άλσος Τσαμάκια.

About m bonsu