Home / Ειδήσεις / Εγκλωβισμένοι πάνω από 4.000 πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

Εγκλωβισμένοι πάνω από 4.000 πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

Δεν προβλέπεται η μεταφορά τους

Αθήνα
Το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά, όπου το πρωί έφτασαν 4.067 πρόσφυγες από τη Λέσβο και τη Χίο.

Οι πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι στο λιμάνι, καθώς δεν υπάρχουν λεωφορεία να τους μεταφέρουν κάπου. Βρίσκονται στοιβαγμένοι μέσα και έξω από την πύλη Ε2.

Προς το παρόν δεν προβλέπεται η μεταφορά τους σε κάποιο κέντρο προσωρινής παραμονής ή προς την Ειδομένη λόγω της απόφασης της ΠΓΔΜ και της Σερβίας να μειώσουν ακόμη περισσότερο τον αριθμό των προσφύγων που περνούν τα σύνορά τους.

Η ΠΓΔΜ δεν επιτρέπει τη διέλευση Αφγανών από τα σύνορά της με την Ελλάδα, μετά από ανάλογη κίνηση της Σερβίας, βορειότερα στον βαλκανικό διάδρομο. Μέχρι πρότινος, υπενθυμίζεται, επιτρεπόταν διέλευση σε Σύρους, Ιρακινούς και Αφγανούς.

Επιπλέον, γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι εγγράφων σε όλους τους πρόσφυγες, οι οποίοι μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους μόνο αν έχουν ταυτότητα ή διαβατήριο, μαζί με το υπηρεσιακό σημείωμα των ελληνικών αρχών.

Η νέα αυτή κατάσταση έχει δημιουργήσει το αδιαχώρητο στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων στην Ειδομένη.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Αστυνομία, σχεδόν 2.000 άτομα βρίσκονται στον καταυλισμό της Ειδομένης, ενώ άλλα 62 λεωφορεία, στα οποία επιβαίνουν περίπου 3.000 άτομα, περιμένουν στο βενζινάδικο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χλμ. από τον καταυλισμό, προκειμένου να πάρουν το «πράσινο φως» για να συνεχίσουν την πορεία τους.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis