Home / Απόψεις / Εάν εχετε κάποια απο τα παρακάτω 16 σημάδια, βάλτε το κινητό σας στην άκρη!

Εάν εχετε κάποια απο τα παρακάτω 16 σημάδια, βάλτε το κινητό σας στην άκρη!

Κατά πάσα πιθανότητα ξοδεύετε τις περισσότερες ώρες που είστε ξύπνιοι (ίσως και κάποιες που κοιμάστε) να ασχολείστε με το κινητό σας. Ακόμα, μπορεί να λέτε χαριτολογώντας ότι είστε εθισμένοι στο κινητό σας και να γελάτε, αλλά ίσως να είναι αλήθεια!

Εάν αναγνωρίζετε αρκετά από τα παρακάτω 16 σημάδια, τότε μάλλον έφτασε η στιγμή να αφήσετε κάτω κινητό σας.

1. Νιώθετε πεσμένοι
Νέα έρευνα διαπίστωσε ότι ο χρόνος που ξοδεύει κανείς με το κινητό του συνδέεται με τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των αρνητικών σκέψεων που προσπαθείτε να καταπιέσετε.

2. Έχετε πόνους που συνδέονται με τον χρόνο που περνάτε μπροστά από την οθόνη (και βρίσκεστε στο απόγειο της νιότης σας)
Τα τελευταία χρόνια, οι γιατροί έρχονται αντιμέτωποι όλο και με περισσότερες περιπτώσεις ανθρώπων που πάσχουν από πόνο στο λαιμό ή στις αρθρώσεις των χεριών λόγω της χρήσης του κινητού τηλεφώνου.

3. Έχετε κάνει αυτό το τεστ για να δείτε πόσο εθισμένοι είστε στο κινητό σας.

4. Δεν έχετε κάνει ποτέ διακοπές χωρίς το κινητό σας
Φυσικά και πηγαίνετε διακοπές και κάνετε μπάνια στη θάλασσα, αλλά ακόμα και τότε δεν αποχωρίζεστε ποτέ το κινητό σας, ούτε χάνετε ευκαιρία να βγάλετε φωτογραφίες για να τις ανεβάσετε στο instagram.

5. Νιώθετε μόνοι, ακόμα κι όταν είναι οι φίλοι σας τριγύρω
Η εξάρτηση από το κινητό και η μοναξιά πάνε, συνήθως, μαζί, σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2014. Άλλωστε, ακόμα κι όταν είστε με τους φίλους σας, ο καθένας κοιτάει την οθόνη του κινητού του.

6. Δεν θυμάστε ποια είναι η τελευταία φορά που φάγατε κάτι χωρίς να το βάλετε στο instagram
Δεν είναι κρίμα να πηγαίνετε σε ένα όμορφο εστιατόριο και αντί να απολαμβάνετε τα υπέροχα πιάτα (που θα χρυσοπληρώσετε) να προσπαθείτε να αποφασίσετε ποιο φίλτρο ταιριάζει καλύτερα;

7. Κοιτάτε το κινητό σας περισσότερο από το ίδιο σας το παιδί
Αυτό είναι τόσο λυπηρό και απαράδεκτο.

8. Γνωρίζετε τον όρο «νομοφοβία»
Πρόκειται για το φόβο του να μην έχει κανείς το κινητό του και το έχετε βιώσει πολλές φορές.

9. Δεν θυμάστε πως είναι να χαλαρώνετε
Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε φορά που ακούτε τον παραμικρό ήχο που προέρχεται από το κινητό σας ταράζεστε, ακόμα κι αν πρόκειται για ειδοποίηση από το candy crash.

10. Έχετε ξεχάσει τι σημαίνει υπομονή
Στέλνετε μήνυμα σε κάποιον και περιμένετε πάνω από το κινητό μέχρι να σας απαντήσει. Η υπομονή και το κινητό είναι δύο έννοιες που σπάνια πηγαίνουν μαζί.

11. Έχετε ξυπνήσει μέσα στη νύχτα από τον ήχο του κινητού σας
Το να έχετε το κινητό σας δίπλα στο μαξιλάρι σας είναι σίγουρο ότι θα διαταράξει το ύπνο σας. Αφήστε το καλύτερα έξω από την κρεβατοκάμαρα.

12. Έχετε πάει να χτυπήσετε επειδή στέλνετε μηνύματα και περπατάτε ταυτόχρονα
Κι αν δεν έχετε μάθει από αυτή την εμπειρία σας, τόσο μάλλον δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

13. Δεν μπορείτε να θυμηθείτε πως είναι να μιλάτε σε κάποιον άγνωστο
Οι άνθρωποι είμαστε σχεδιασμένοι για να έχουμε κοινωνικές συναναστροφές και αυτό είναι κάτι που η τεχνολογία δεν μπορεί να το αντικαταστήσει. Μπορεί να προσπαθείτε να αποφύγετε την κοινωνική συναναστροφή με το να φοράτε τα ακουστικά σας όταν βρίσκεστε έξω ή να στέλνετε μηνύματα αντί να παίρνετε τηλέφωνο, αλλά το να μιλάτε σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε μπορεί να σας φέρει απίστευτη χαρά.

14. Ακούτε το κινητό σας, ακόμα κι όταν δεν χτυπάει
Ξαφνικά, αρχίζετε να πιάνετε την τσέπη σας ή να ψάχνετε μέσα στην τσάντα σας επειδή ακούτε το κινητό σας να χτυπάει ή το νιώθετε να δονείται. Όταν το βγάζετε, όμως, συνειδητοποιείται ότι δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως. Όχι, δεν έχετε αρχίσει να τρελαίνεστε, συμβαίνει και σε άλλους.

15. Δεν βλέπετε κανένα πρόβλημα σε αυτές τις φωτογραφίες.

16. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς το κινητό σας.

http://www.huffingtonpost.gr

About gus_maverick