Home / Ειδήσεις / Δ. Μάρδας: Σε «καλό δρόμο» η διαπραγμάτευση

Δ. Μάρδας: Σε «καλό δρόμο» η διαπραγμάτευση

Την εκτίμηση ότι η διαπραγμάτευση με τους εταίρους βρίσκεται «σε καλό δρόμο» προς την κατεύθυνση επίτευξης συμφωνίας, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας σε εκδήλωση στο 26ο «Money Show», στη Θεσσαλονίκη.
«Εμείς θεωρούμε ότι η διαπραγμάτευση είναι σε ένα καλό δρόμο και θα τελειώσουμε» εκτίμησε ο κ. Μάρδας, σημειώνοντας ότι τα δύο σημεία στα οποία έχουν προκύψει διαφωνίες στη διαπραγμάτευση είναι τα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό. Επεσήμανε ότι για τα εργασιακά, από ελληνικής πλευράς έχει προταθεί να γίνουν σεβαστές οι γνώμες διεθνών οργανισμών, όπως η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας και στο πλαίσιο αυτό να γίνει η συζήτηση, ενώ για το συνταξιοδοτικό πρόσθεσε : «Όλοι καταλαβαίνετε ότι σε δύο μήνες δε μπορεί να λυθεί αυτό το θέμα. Όλοι θέλουμε να γίνει μια σοβαρή δουλειά, ούτως ώστε το συνταξιοδοτικό σύστημα να είναι βιώσιμο για να μπορέσει να περπατήσει. Αυτά μπορούν να συζητηθούν από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και να βγάλουμε χαρτιά».
«Για όλα τα υπόλοιπα, μπορώ να σας πω, ότι έχει βρεθεί κοινή γλώσσα. Ως εκ τούτου, έχοντας υπόψη, ότι είμαστε σύμφωνοι σε ένα σύνολο, αν θέλετε, της τάξης του 85-90%, δεν μπορώ να φανταστώ, πώς είναι δυνατόν, το 10% να αναστείλει μια οποιαδήποτε συμφωνία, η οποία ετοιμάζεται εδώ και πάρα πολύ καιρό με πάρα πολύ δουλειά» σημείωσε ο κ. Μάρδας.

πηγή απε μπε

About m bonsu