Home / Πολιτική / Δ. Κουτσούμπας: Αιτία πολέμου το ασφαλιστικό

Δ. Κουτσούμπας: Αιτία πολέμου το ασφαλιστικό

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «ΒΗΜΑ FM», με αφορμή τα μέτρα της κυβέρνησης «που πλήττουν βάναυσα τον λαό» υλοποιώντας το Τρίτο Μνημόνιο που επίσης ψήφισε η κυβέρνηση, και χαρακτηρίζοντας το Ασφαλιστικό «αιτία πολέμου», κάλεσε τον κόσμο «να αντιδράσει με ακόμα πιο μαζικό και αποφασιστικό τρόπο και με αγώνες που να έχουν συνέχεια και να μην είναι ντουφεκιές στον αέρα».

Ειδικά για το Ασφαλιστικό, είπε ότι «καταρχήν πρέπει να αλλάξει άρδην, όλο το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει και έχει ψηφιστεί, διότι για το θέμα της βιωσιμότητας, παρότι είναι υπαρκτό έτσι όπως έχει γίνει, ευθύνονται συγκεκριμένοι. Δεν ευθύνονται οι μισθωτοί, οι εργαζόμενοι που έχουν πληρώσει μια ζωή και είναι οι μόνοι που έχουν πληρώσει με τον ιδρώτα τους και τη δουλειά τους».

Ανέφερε ότι τμήματα της εργοδοσίας, όπως και το κράτος δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, προσθέτοντας ότι «όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι από το 1992, εν ονόματι της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού, ξεκίνησαν».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

About totritomati