Home / Διεθνή / Δώστε μας τα λεφτά τώρα, λέει η Τουρκία για τη συμφωνία με την ΕΕ

Δώστε μας τα λεφτά τώρα, λέει η Τουρκία για τη συμφωνία με την ΕΕ

«Χρειάζεται πιο ρεαλιστική προσέγγιση»

Αγκυρα, Τουρκία

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει μια πιο «ρεαλιστική προσέγγιση» όσον αφορά την εκταμίευση των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και να βελτιώσει τον τρόπο που θα διαθέσει αυτά τα κεφάλαια.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα μαζί με τον Πολωνό ομόλογό του Βίτολντ Βαστσικόφσκι, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε ότι η ΕΕ υποστηρίζει την Τουρκία πρόγραμμα ανά πρόγραμμα, μια διαδικασία που θα μπορούσε να διαρκέσει δύο χρόνια.

«Εάν αποφασίσετε να διαθέσετε αυτά τα χρήματα σε Σύρους μέσω προγραμμάτων, τότε τι θα συμβεί σε αυτούς τους ανθρώπους σε διάστημα 2 ετών; Αυτοί οι άνθρωποι έχουν βασικές καθημερινές ανάγκες. Κάποιος πρέπει να είναι ρεαλιστής. Η ΕΕ πρέπει να είναι πιο ρεαλίστρια» σημείωσε ο Τσαβούσογλου.

«Υπάρχουν προσκόμματα σε αυτό το σκέλος της συμφωνίας, υπάρχει γραφειοκρατία» τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στο υπόλοιπο της συμφωνίας.

«Έχει καταγραφεί μια μεγάλη πτώση στον αριθμό των παράτυπων μεταναστών. Καταμετρούσαμε 6.800 την ημέρα τον Νοέμβριο και αυτό μειώθηκε σε διψήφιους αριθμούς τις τελευταίες 15 ημέρες» τόνισε επίσης ο ίδιος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

About Kostas Athanasoulis