Home / Ειδήσεις / Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία στο Κερατσίνι του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γ.Ρουπακιά.

Η δολοφονία αποτέλεσε το σημείο καμπής για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από τις Αρχές, ωστόσο η δίκη για την εγκληματική οργάνωση, που ξεκίνησε φέτος, προχωρά με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς και χωρίς την παρουσία της ηγεσίας της ΧΑ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 20 Απριλίου, οπότε άρχισε η ακροαματική διαδικασία, σε πρώτο πλάνο βρίσκονται τα διαδικαστικά ζητήματα και έως σήμερα δεν έχει εξεταστεί ούτε μάρτυρας, ούτε κατηγορούμενος.

Η τελευταία συνεδρίαση, λίγα 24ωρα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου. Έτσι, για ακόμη μια φορά, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα δεν κατάφερε να καταθέσει, κάτι για το οποίο διαμαρτυρήθηκε.
Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα δεν θα συμμετάσχει στις πορείες που οργανώνονται για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του γιου της και ότι τα μέλη της οικογένειας θα βρίσκονται την Πέμπτη το βράδυ στο μνημείο στο Κερατσίνι και την Παρασκευή στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, όπου διοργανώνεται συναυλία για τον Παύλου Φύσσα.

Ειδικότερα, ανήμερα της δολοφονίας του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού η ραπ κοινότητα αποτίει φόρο τιμής στον Killah P, όπως ήταν γνωστός, με το 3ο μουσικό φεστιβάλ «Rap Monsters Festival», που θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

Πρόκειται για διοργάνωση την οποία ξεκίνησε ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας το 2012 και η ραπ κοινότητα αποφάσισε να τη συνεχίσει στη μνήμη του.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν είναι: 12ος Πίθηκος, Μέγας, Τοτέμ, Wrongface, Ορθολογιστές, Flowjob, Μυστική Συνταγή, MC Yinka, JK1 & Eversor, Λύκος, X-KAPE.
Παράλληλα, αντιφασιστική κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην Ομόνοια.

Στόχος της κινητοποίησης, όπως τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ, είναι «να απαιτήσουμε να προχωρήσει η δίκη και να καταδικαστούν ισόβια οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα». Επιπλέον, η κινητοποίηση έχει αντιρατσιστικό χαρακτήρα, εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.

 

Πηγή: in.gr

About Panos Dreamer