Home / Ελλάδα / Δύο παράλληλες συγκεντρώσεις για το «Ναι» και το «Όχι» [Live]

Δύο παράλληλες συγκεντρώσεις για το «Ναι» και το «Όχι» [Live]

Δύο παράλληλες συγκεντρώσεις, μία για το «Ναι» στο Καλλιμάρμαρο και μία για το «Όχι» στο Σύνταγμα, πραγματοποιούνται το βράδυ της Παρασκευής. Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα απευθύνει χαιρετισμό και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Ενώνουμε τις φωνές μας, κρατάμε τη χώρα ζωντανή. Ναι στην Ελλάδα, Ναι στο Ευρώ», είναι το μήνυμα της συγκέντρωσης του «Ναι». «”Όχι” για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, για την Ευρώπη της Δημοκρατίας», είναι το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα.
Στο Σύνταγμα σημειώθηκαν επεισόδια όταν μια ομάδα συγκεντρωμένων επιχείρησε να επιτεθεί στα γραφεία του ΣΕΒ, πετώντας μπογιές. Ακολούθησε σύγκρουση με δυνάμεις των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Μητροπόλεως. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών.

Οι δύο συγκεντρώσεις θα μεταδοθούν από τη ΕΡΤ ζωντανά. Κατά σειρά πρώτα θα μεταδοθεί η συγκέντρωση του «Ναι» και στη συνέχεια του «Όχι», όπου θα πραγματοποιηθεί και μια μεγάλη συναυλία όπου θα συμμετέχουν οι: Σωκράτης Μάλαμας, Ελένη Βιτάλη, Χρήστος Θηβαίος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Αφροδίτη Μάνου, Χαίνηδες, Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Ηρώ, Γιώργος Μεράντζας, Κώστας Θωμαίδης, Ραλία Χρηστίδου, Θύμιος Παπαδόπουλος, ενώ ο κατάλογος με τις συμμετοχές των καλλιτεχνών ανανεώνεται συνεχώς. Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο Γιώργος Κιμούλης.

About totritomati