Home / Επιστήμη-Τεχνολογία / Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό πρόκειται να προσφέρει το Facebook σε μαθητές των ΗΠΑ

Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό πρόκειται να προσφέρει το Facebook σε μαθητές των ΗΠΑ

Τα πρώτα του βήματα στον τομέα της εκπαίδευσης φαίνεται ότι κάνει το Facebook, με την ανάπτυξη ενός λογισμικού. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης θα επιτρέπει στα παιδιά να μαθαίνουν με τους δικούς τους ρυθμούς.

Η κίνηση αυτή γίνεται σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική ομάδα Summit Public Schools, η οποία έχει εισαγάγει μια εναλλακτική μέθοδο διδασκαλίας που επιτρέπει στους μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματά τους διαδικτυακά.

Σε ανακοίνωσή του το Facebook αναφέρει ότι το εγχείρημα αυτό δεν σχετίζεται με οποιοδήποτε τρόπο με την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός γύρω από την κίνηση αυτή της εταιρείας τεχνολογίας.

Ο υπεύθυνος για αυτό το εγχείρημα, Κρις Κοξ, ανέφερε σε ανάρτησή του ότι η εταιρεία ήθελε να δημιουργήσει μια «τάξη με γνώμονα τις φιλοδοξίες των μαθητών». Το εν λόγω λογισμικό επιτρέπει την αποστολή εκπαιδευτικού περιεχομένου στους μαθητές μέσω του διαδικτύου, ενώ κατά τις ώρες που θα περνούν τα παιδιά στην «τάξη» θα διδάσκονται την ύλη των εργαστηριακών μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο.
«Το πρόγραμμα αυτό απελευθερώνει τον χρόνο διδασκαλίας τόσο για τους εκπαιδευτικούς, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν -να διδάσκουν δηλαδή τους μαθητές με αμεσότητα- όσο και για τους μαθητές, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συνεργάζονται με τους συμμαθητές τους», δήλωσε ο Κοξ.

About totritomati