Home / Ειδήσεις / Δραματικοί τόνοι και τελεσίγραφο από τον Τσίπρα στους βουλευτές του

Δραματικοί τόνοι και τελεσίγραφο από τον Τσίπρα στους βουλευτές του

Μαραθώνια η κοινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας με θέμα συζήτησης την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους εταίρους. «Δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας, ενώ έκλεισε ζητώντας ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης.

«Δεν θα δεχθούμε να μην έχει δεδηλωμένη η κυβέρνηση στην ψηφοφορία» φέρεται να είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση περιέγραψε την κατάσταση των τελευταίων ημερών και αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είπε: «Πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία, αλλά δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την κρισιμότητα των στιγμών και των αποφάσεων που θα πρέπει να ληφθούν. «Αυτό που έχει σημασία είναι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις» είπε.

«Εγώ δεν πρόκειται να γίνω ο νέος Παπαδήμος. Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί. Ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί» είπε.

Κατά τη διάρκεια της 20λεπτης ομιλίας του πρωθυπουργού, απουσίαζε από τη συνεδρίαση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος προσήλθε στη Βουλή λίγο αργότερα χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Ο κ. Λαφαζάνης που ηγείται της Αριστερής Πλατφόρμας έχει εκφράσει τις διαφωνίες του για την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. «Είναι παρόμοια με αυτή του Γιούνκερ» γράφει η ιστοσελίδα Iskra, που εκφράζει τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας για την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους εταίρους είπε: «Έχει δυσκολίες, αλλά εχει καλύτερα στοιχεία από το τελεσίγραφο, καλύτερο πακέτο για το χρεος και τα δημοσιονομικά. Έχουν κερδηθεί πράγματα, όπως διαπραγμάτευση για ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ».

Κατά την έξοδό του από τη Βουλή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι τοποθετήθηκε και στην Κεντρική Επιτροπή και στην ΚΟ και ότι η θέση του είναι σαφής. «Η ψηφοφορία θα γίνει στη Βουλή, όχι εδώ» τόνισε.

Κείμενο διαφοροποίησης από την Αριστερή Πλατφόρμα
Ο κ. Λαπαβίτσας είπε ότι το Grexit θα το βρούμε μπροστά μας, ενώ ο Αλέξης Μητρόπουλος τόνισε ότι «πήγαμε απροετοίμαστοι στη διαπραγμάτευση».

Πριν τη συνεδρίαση

Την αισιοδοξία τους για την επίτευξη συμφωνίας εξέφρασαν προσερχόμενοι στη Βουλή οι Νίκος Βούτσης, Γ.Σταθάκης, Δ.Μάρδας και Π.Κουρουμπλής. Είμαστε αισιόδοξοι για μία πολύ καλή συμφωνία. Θα συζητήσουμε και όλα θα πάνε πολύ καλά» δήλωσε χαρακτηριστικά o κ. Βούτσης.
Κοινή συνεδρίαση ΚΟ και Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
«Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς το αν θα υπάρξει συμφωνία» είπε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι την Κυριακή στη Σύνοδο Κορυφής να φύγει οριστικά από το λεξιλόγιο η λέξη Grexit, είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι όλα έχουν τελειώσει.

«Θα προσπαθήσουμε για τη συμφωνία. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ σκληρή Γερμανία. Πρέπει να δούμε πώς θα επιβιώσουμε μέσα σε αυτό το πολύ σκληρό πλαίσιο», σχολίασε ο Νίκος Ξυδάκης.

«Είμαι βέβαιη ότι θα έχουμε συμφωνία. Η μάχη ήταν μεγάλη και επίπονη. Εκτιμώ πως σύσσωμη η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα στηρίξουν την προσπάθεια» δήλωσε ο κ. Γεροβασίλη.

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500011468#ref=latestarticles

About basilis progressive