Home / Οικονομία / Δραγασάκης για Βαρουφάκη: Κάποιοι προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία

Δραγασάκης για Βαρουφάκη: Κάποιοι προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία

Σε κατηγορηματική διάψευση των όσων υποστήριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ σχετικά με Σχέδιο Χ έναντι των δανειστών προέβη, με δηλώσεις του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σχολιάζοντας με νόημα ότι «γίνεται από κάποιους απόπειρα να ξαναγραφτεί η Ιστορία»

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Οικονομικών ότι υπήρχε σχέδιο αναδιάρθρωσης των ελληνικών ομολόγων 27 δισεκ. ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ και εισαγωγής παράλληλου συστήματος πληρωμών, ο κ. Δραγασάκης δηλώνει ότι ο κ. Βαρουφάκης ουδέποτε παρουσίασε οποιοδήποτε σχέδιο στην κυβέρνηση.
Ο κ. Δραγασάκης υπογραμμίζει μάλιστα ότι η φερόμενη συνάντηση του εξαμελούς «πολεμικού συμβουλίου» της κυβέρνησης στα τέλη Ιουνίου – όπου ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι ζήτησε εφαρμογή του Σχεδίου Χ αλλά μειοψήφησε – δεν έγινε ποτέ.

Αντιτείνει δε ότι στην πραγματικότητα εκείνο το βράδυ ο κ. Βαρουφάκης απλώς επανέλαβε ιδέες που είχε αναφέρει στο παρελθόν και παραδέχτηκε ότι «δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν γιατί δεν είχε γίνει η απαραίτητη προεργασία και οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές».

«Δεν υπήρχε σχέδιο Β, Χ ή οτιδήποτε άλλο από τον κ. Βαρουφάκη. Του είχα ζητήσει γραπτή εισήγηση. Μου είχε πει ότι θα μου στείλει 60 σελίδες, δεν μου τις έστειλε ποτέ», προσθέτει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Δραγασάκης διαψεύδει επίσης τις δηλώσεις του πρώην ΥΠΟΙΚ σχετικά με συμφωνία οικονομικής στήριξης από την Κίνα – συμφωνία που, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του Βερολίνου.

«Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία για χρηματοδότηση», είπε στην ΚτΚ ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος είχε ηγηθεί της ελληνικής αποστολής στο Πεκίνο, ενώ δηλώνει άγνοια για οποιαδήποτε επικοινωνία Πεκίνου-Αθήνας σχετικά με γερμανική κίνηση.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/305098/dragasakis-gia-varoufaki-kapoioi-prospathoun-na-xanagrapsoun-tin-istoria/#ixzz3y9535JBF
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

 

About totritomati