Home / Αθλητισμός / Διπλό στο ”Μεάτσα” με 4αρα η Φιορεντίνα !

Διπλό στο ”Μεάτσα” με 4αρα η Φιορεντίνα !

Σαρωτική εμφανίστηκε η Φιορεντίνα στο ”Τζουζέπε Μεάτσα” όπου και σκόρπισε τη γηπεδούχο Ίντερ με 4-1 και έβαλε τέλος στο απόλυτο των νικών που είχαν φέτος οι ”Νερατζούρι”.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τα δόντια τους απο πολύ νωρίς ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 4′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι απο τον Ίλιτσιτς. Ο Κάλινιτς στο 18′ διπλασίασε τα τέρματα για τους ”Βιόλα” σε μια περίεργη φάση όταν ο Ίλιτσιτς έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με τον Χαντάνοβιτς να κάνει ασταθή απόκρουση και τον Κροάτη επιθετικό να παίρνει το ριμπάουντ. Η Φιορεντίνα σκόραρε ξανά πέντε λεπτά αργότερα όταν ο Μάρκος Αλόνσο έκανε μια φοβερή κούρσα απο τα αριστερά ”αδειάζοντας” τον προσωπικό του αντίπαλο και δίνοντας πάσα πάρε-βάλε στον Κάλινιτς, ο οποίος έκανε το 3-0. Το ημίχρονο δεν θα μπορούσε να κλείσει χειρότερα για την Ίντερ καθώς στο 31′ ο Μιράντα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, κάνοντας φάουλ για να σταματήσει μια αντεπίθεση των ”Βιόλα”. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ίντερ έδειξε να έχει παλμό, και μάλιστα σκόραρε με τον Μάουρο Ικάρντι στο 60′ αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Η Φιορεντίνα είχε σβήσει τις μηχανές τις αλλά έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, να χτυπάει σε καίρια σημεία του ματς. Ο Νίκολα Κάλινιτς χτύπησε ξανά το 76′ γράφοντας το τελικό 1-4, συμπληρώνοντας χατ-τρικ και και ρίχνοντας στον καναβάτσο τους Μιλανέζους.

Με το τέλος του αγώνα ο Πάουλο Σόουζα ήταν εμφανώς ικανοποιημένος με την εικόνα και την απόδοση της ομάδας του η οποία βρίσκεται πια στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (κάτι που γίνεται πρώτη φορά απο τη σεζόν 1998-99 !) μαζί με τους ”Νερατζούρι”, υπερτερώντας όμως στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

 

Επιμέλεια : Αθανασούλης Κωνσταντίνος

About Kostas Athanasoulis