Home / Πολιτική / Διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής

Διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής

Αποχώρησε η πολιτική αγωγή από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, διαμαρτυρόμενη για τη μη τήρηση πρακτικών με φωνοληψία, μετά από ένταση που δημιουργήθηκε με τους συνηγόρους υπεράσπισης που απέσυραν ένσταση που είχε αναπτυχθεί προφορικά.

Η ενδέκατη ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε με την προφορική ανάπτυξη ένστασης από την πλευρά του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου για την υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα, Ιωάννη Άγγου, σχετικά με το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο συνήγορος, Ι. Σωτηρόπουλος, για περίπου μία ώρα ανέπτυξε ένσταση ζητώντας την παύση της ποινικής δίωξης για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη.

Όπως σημείωσε «εκλείπει το οικονομικό όφελος που θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για το συγκεκριμένο αδίκημα βάση της Συνθήκης του Παλέρμο, θέμα το οποίο είχε απασχολήσει και το Συμβούλιο Εφετών που εξέδωσε το παραπεμπτικό βούλευμα για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, τόνισε ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα στις διατάξεις που αφορούν την ελεύθερη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων.

About totritomati