Home / Επικαιρότητα / Διαδηλώσεις στο Μεξικό για την πρώτη επέτειο από την εξαφάνιση των 43 φοιτητών

Διαδηλώσεις στο Μεξικό για την πρώτη επέτειο από την εξαφάνιση των 43 φοιτητών

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Σάββατο στο Μεξικό στο πλευρό των γονιών των 43 αγνοούμενων φοιτητών κατά την πρώτη επέτειο από την εξαφάνισή τους, μια τραγωδία που έχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση και έχει πλήξει την αξιοπιστία της κυβέρνησης του προέδρου Πένια Νέτο. «Τους απήγαγαν ζωντανούς, τους θέλουμε ζωντανούς!», φώναζαν οι διαδηλωτές που συμμετείχαν σε αυτή την «πορεία αγανάκτησης», η οποία ξεκίνησε από την προεδρική κατοικία στο Λος Πίνος και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Σοκάλο στο ιστορικό κέντρο του Μεξικού.

Οι γονείς των 43 φοιτητών, που έφτασαν την Τετάρτη στην πρωτεύουσα από την πολιτεία Γκερέρο, έκαναν απεργία πείνας επί 43 ώρες. Ο Μεξικανός Πρόεδρος Πένια Νέτο δέχθηκε τις οικογένειες των αγνοούμενων για δεύτερη φορά σε έναν χρόνο για να τους πει ότι συνεχίζεται η έρευνα.

Οι 43 αγνοούμενοι φοιτητές δέχθηκαν επίθεση τη νύχτα της 26ης προς την 27η Σεπτεμβρίου από διεφθαρμένους αστυνομικούς στην Ιγουάλα της πολιτείας Γκερέρο πριν παραδοθούν σε μέλη της συμμορίας Guerreros Unidos υπό την υποκίνηση του δημάρχου της πόλης. Στη συνέχεια δολοφονήθηκαν όλοι και τα πτώματά τους κάηκαν και πετάχθηκαν σε ένα ποτάμι, σύμφωνα με τις δηλώσεις πολλών συλληφθέντων που φέρονται να συμμετείχαν στο μακελειό αυτό.

 

 

 

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/89835/Diadiloseis-sto-Mexiko-gia-tin-proti-epeteio-apo-tin-exafanisi-ton-43-foititon-

About basilis progressive