Home / Πολιτική / Διαδήλωση κατά της λιτότητας και υπέρ του «όχι» στις Βρυξέλλες [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ] OXI! NON! NEE!

Διαδήλωση κατά της λιτότητας και υπέρ του «όχι» στις Βρυξέλλες [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ] OXI! NON! NEE!

Περισσότεροι από πέντε χιλιάδες αλληλέγγυοι στη Ελλάδα έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά της λιτότητας από τις Βρυξέλλες το απόγευμα της Παρασκευής. Με σύνθημα το «Όχι» και φωνάζοντας «Είμαστε όλοι Έλληνες» οι διαδηλωτές εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στους εκβιασμούς των δανειστών.

Στη διαδήλωση συμμετείχε και ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους είπε: «Μου λένε να σας ευχαριστήσω που ήρθατε. Δε θα σας ευχαριστήσω! Κάνετε το χρέος σας, όχι απέναντι στους Έλληνες αλλά απέναντι στον εαυτό σας και στους λαούς της Ευρώπης!»

Εβδομήντα πρωτοβουλίες συνυπέγραψαν το κάλεσμα της διαδήλωσης αλληλεγγύης που οργάνωσε η πλατφόρμα Avec les Grecs (Μαζί με τους Έλληνες).

Το κάλεσμα

Aυτή την Κυριακή 5 Ιουλίου οι Έλληνες καλούνται στις κάλπες για να αποδεχθούν ή να απορρίψουν μέσω δημοψηφίσματος τις τελευταίες προτάσεις των πιστωτών (ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΕΕ). Η ψήφος αυτή είναι πολύ σημαντική για τον ελληνικό λαό αλλά αφορά και στο μέλλον όλων των λαών της Ευρώπης.

Γιατί δεν πρόκειται για μια σύγκρουση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά ανάμεσα σε δύο οράματα για την Ευρώπη: αυτό των τραπεζών και της λιτότητας και αυτό των λαών και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτό το δημοψήφισμα είναι μια κίνηση για όλες εκείνες και για όλους εκείνους που πιστεύουν ότι οι λαοί πρέπει να αποφασίζουν για το μέλλον τους και όχι τα μη εκλεγμένα θεσμικά όργανα.

Ας είμαστε πολλοί για να δείξουμε τη στήριξή μας και να φωνάξουμε μαζί με τους Έλληνες

OXI! NON! NEE!

Φωτογραφίες και βίντεο από το Βασίλη Κατσαρδή

About totritomati