Home / Ειδήσεις / Δημοσκόπηση στην Αυγή: Το 90% δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση

Δημοσκόπηση στην Αυγή: Το 90% δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση

Το «Πολιτικό Βαρόμετρο» της Public Issue

Αθήνα
Τη βαθιά απογοήτευση που επικρατεί στην κοινή γνώμη καταγράφει το «Πολιτικό Βαρόμετρο» της εταιρείας Public Issue για την εφημερίδα Αυγή.

Αν και δεν υπάρχει πρόθεση ψήφου ή εκτίμηση εκλογικής επιρροής, τα δημοσκοπικά ευρήματα καταγράφουν δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, ενώ η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνται στα ερωτήματα για την «καλύτερη κυβέρνηση» και τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό».

Αναλυτικά, συντριπτικό ποσοστό 85% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ τα συναισθήματα που κυριαρχούν για την κατάσταση είναι «οργή και αγανάκτηση» (26%), «απογοήτευση» (26%) και «ανησυχία-άγχος» (17%).

Παράλληλα, το 73% παραδέχεται ότι «υπάρχει δυσκολία» όσον αφορά το προσωπικό εισόδημα, και μόλις 23% «ζουν άνετα ή τα καταφέρνουν».

Σε αυτό το κλίμα, το 90% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση (80% και με την αντιπολίτευση) και το 51% εκτιμά ότι «μάλλον χρειάζεται» η διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών. Το 46% αναφέρει ότι «μάλλον δεν χρειάζεται».

Όσον αφορά την καλύτερη κυβέρνηση της χώρας, οι περισσότεροι (36%) θεωρούν ότι αυτή θα ήταν της Νέας Δημοκρατίας και μόλις το 14% εκείνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το 45% δηλώνει «καμία από τις δύο».

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό προηγείται με 42% ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 32%.

«Η σημερινή δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Αυγή παρουσιάζει μια σειρά δεδομένα που αποδεικνύουν το πολύ μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα του Κ.Μητσοτάκη και της ΝΔ, αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχόλιό του ο πολιτικός αναλυτής και σύμβουλος επικοινωνίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis