Home / Ειδήσεις / «Δεσμευόμαστε και εμπνεόμαστε από το απαράμιλλο παράδειγμά των αγωνιστών της Τριπολιτσάς»

«Δεσμευόμαστε και εμπνεόμαστε από το απαράμιλλο παράδειγμά των αγωνιστών της Τριπολιτσάς»

Δεσμευόμαστε και εμπνεόμαστε από το απαράμιλλο παράδειγμά του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και των αγωνιστών της άλωσης της Τριπολιτσάς, υπογράμμισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης παρέλασης των μαθητικών, στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων, για την 194η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δήλωσή του ανέφερε: «Αποτίουμε σήμερα τον οφειλόμενο φόρο τιμής σ’ όλους εκείνους, οι οποίοι συνέλαβαν κι εκτέλεσαν το επικό στρατήγημα της Άλωσης της Τριπολιτσάς, η οποία υπήρξε, αναμφισβήτητα, μια από τις κορυφαίες στιγμές της Εθνεγερσίας του 1821. Αποτίουμε, ιδίως, τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον επικεφαλής του στρατηγήματος της Άλωσης της Τριπολιτσάς, στον Στρατηγό του Έθνους, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη».

Τέλος ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Τιμούμε τη μνήμη τους. Και δεσμευόμαστε ότι, εμπνεόμενοι από το απαράμιλλο παράδειγμά τους, θα αποδείξουμε ότι για τους Έλληνες ο αγώνας υπέρ της Ελευθερίας και της υπεράσπισης της Πατρίδας, υφ’ όλες τις μορφές του και σε κάθε περίοδο, πολέμου ή ειρήνης, είναι όχι μόνο εθνικό μας καθήκον, αλλά και υπαρξιακός τρόπος ζωής στο διηνεκές».

 

 

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/89857/%C2%ABDesmeuomaste-kai-empneomaste-apo-to-aparamillo-paradeigma-ton-agoniston-tis-Tripolitsas%C2%BB

About basilis progressive