Home / Ειδήσεις / Δεν καταργείται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στις δομές υγείας

Δεν καταργείται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στις δομές υγείας

Με εντολή Ξανθού

Αθήνα
Δεν καταργείται, τελικά, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας, με απόφαση του Ανδρέα Ξανθού. Ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή στους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών να αναστείλουν την εφαρμογή σχετικής διάταξης που περιλαμβάνεται στο «παράλληλο πρόγραμμα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ξανθός κατά τη διάρκεια της συζήτηση του νομοσχεδίου για το «παράλληλο πρόγραμμα» δεσμεύθηκε ότι η τροπολογία που αφορά το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας της παρ. 1 του άρθρου 14 του Νόμου 4024/2011 θα κατατεθεί στο επικείμενο Νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και με επείγον έγγραφό του κάλεσε τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να αναστείλουν την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 18 του Νόμου 4354/2015 καθώς με τη διάταξη αυτή περικόπτονταν ορισμένα επιδόματα τα οποία θα επανέλθουν με την τροπολογία θα κατατεθεί.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όχι μόνο δεν προχωρά σε κατάργηση των επιδομάτων αλλά έχει μεριμνήσει για την επαναφορά τους» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

About Vassilis Batzis