Home / Κόσμος / «Δεν θα κάνουμε πίσω στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας»

«Δεν θα κάνουμε πίσω στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε σήμερα ότι η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, μετά τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην βόρεια Συρία και στρατοπέδων των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ.

“Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας, πρόκειται για μια μακρά διαδικασία η οποία θα συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα”, δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ενόψει μιας επίσημης επίσκεψης που πρόκειται να πραγματοποιήσει στην Κίνα.

Μια “ζώνη ασφαλείας” απαλλαγμένη από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) θα διευκόλυνε την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στην πατρίδα τους, υπογράμμισε επίσης αναφερόμενος στη ζώνη αυτή, την οποία θέλουν να εγκαθιδρύσουν η Τουρκία και οι ΗΠΑ στην βόρεια Συρία.

“Η εκκαθάριση αυτών των περιοχών και η δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας θα επιτρέψει να επιστρέψουν στα σπίτια τους” οι 1,8 εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες που υπολογίζεται πως έχουν εγκατασταθεί στην Τουρκία, δήλωσε σχετικά με την ζώνη αυτή, για την δημιουργία της οποίας βρίσκονται σε συνομιλίες οι ΗΠΑ και η Τουρκία

About totritomati