Home / Διεθνή / Δεκάδες νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ

Δεκάδες νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ

Την ευθύνη ανέλαβε η ISIS

Βαγδάτη, Ιράκ
Τουλάχιστον 30 άτομα σκοτώθηκαν και 65 τραυματίστηκαν σε επίθεση βομβιστή καμικάζι σε πάρκο στο Ιράκ, σημείωσε ο επικεφαλής του τομέα ασφαλείας στην επαρχία Μπάμπελ, όπου πραγματοποιήθηκε η έκρηξη. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Η έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Ισκαραντίγια, νότια της Βαγδάτης, πόλη όπου ζουν σιίτες και σουνίτες στο τέλος ενός ερασιτεχνικού αγώνα ποδοσφαίρου, είπε ο Φαλάχ αλ-Χαφάτζι.

Ένας γιατρός στο νοσοκομείο στην Ισκανταρίγια επιβεβαίωσε τον απολογισμό. Διευκρίνισε ότι η επίθεση έγινε περί τις 19:00 (18:00 ώρα Ελλάδας) και ότι ο δήμαρχος του χωριού, ο Άχμεντ Σάκερ, είναι ανάμεσα στους νεκρούς.

«Ο δήμαρχος απεβίωσε στο νοσοκομείο κατόπιν των σοβαρών τραυμάτων που υπέστη στην έκρηξη», είπε ο γιατρός, προσθέτοντας πως ένας από τους σωματοφύλακές του και πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας επίσης σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε πολύ γρήγορα το ΙΚ με μια ανακοίνωσή του στην οποία κατονόμασε τον καμικάζι ως Σαϊφουλά αλ Ανσάρι, και υποστήριξε πως η έκρηξη στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 60 ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 100.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis