Home / Πολιτισμός / «ΔΕΘΙΣΤΑΣ»: Η ιστορία της ΔΕΘ σε κόμικ

«ΔΕΘΙΣΤΑΣ»: Η ιστορία της ΔΕΘ σε κόμικ

Στο 1ο ράλλυ της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που ξεκίνησε από τη νότια πύλη της, έναν Σεπτέμβρη πριν από 65 χρόνια, ο νικητής Σταύρος Γεωργιάδης τερμάτισε με ένα κίτρινο ?mini cooper?.

Είναι αυτό το ίδιο ?μίνι?, το σκιτσαρισμένο στο εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης κόμικς με τίτλο …?ΔΕΘΙΣΤΑΣ?.

Μικρή λεπτομέρεια. Στους ?ΔΕΘΙΣΤΑΣ? -την έκδοση κόμικς- των 40 σελίδων που κυκλοφορούν με την έναρξη της 80ής επετειακής ΔΕΘ, ?αόρατος? – ασκιτάριστος πρωταγωνιστής είναι και ο …σημερινός δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Είναι ο …ιδιοκτήτης του μίνι κούπερ, που το είχε δανείσει στον φίλο του Σταύρο Γεωργιάδη κι εκείνος αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το δάνειο.

Το κόμικ των ΔΕΘίστας, μια διαφορετική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συλλεκτική έκδοση, ετοίμασε με την αφορμή της φετινής επετειακής διοργάνωσης ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης (σενάριο και κείμενα), ενώ την εικονογράφηση επιμελήθηκε η γραφιστική εταιρεία IdeART Karamanlidis.

Γνώστης της ιστορίας της ΔΕΘ, ο διευθύνων σύμβουλος της Κυριάκος Ποζρικίδης είναι ο ίδιος που συνέγραψε και επιμελήθηκε, προ πενταετίας σχεδόν, το γοητευτικό λεύκωμα για την ιστορία της Διεθνούς Έκθεσης.

About m bonsu