Home / Ειδήσεις / Δίνουν κίνητρο για να ανοίξουν τα “σεντούκια”. Όσοι επιστρέψουν λεφτά στις τράπεζες θα εξαιρούνται από τα capital controls

Δίνουν κίνητρο για να ανοίξουν τα “σεντούκια”. Όσοι επιστρέψουν λεφτά στις τράπεζες θα εξαιρούνται από τα capital controls

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου”, το ΥΠΟΙΚ ετοιμάζεται να δώσει το απόλυτο κίνητρο! Όσα λεφτά επιστρέψουν από σεντούκια και στρώματα, τα χρήματα, δηλαδή, που κρατούν πολίτες και επιχειρήσεις εκτός τραπεζών δεν θα υπόκεινται σε capital controls.
Θα μπορούν δηλαδή οι πολίτες να τα αποσύρουν από τις τράπεζες όποια στιγμή θέλουν, χωρίς τον περιορισμό των 420 ευρώ ανά εβδομάδα.

Αν για παράδειγμα κάποιος επιστρέψει στον λογαριασμό του 5.000 ή 10.000 ή 50.000 ευρώ, θα μπορεί όποτε επιθυμεί να κάνει ανάληψη μέρος ή το σύνολο αυτού του ποσού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν πρόκειται για ένα σχέδιο του ΥΠΟΙΚ που θα υλοποιηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον αλλά άμεσα, αφού τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να πάρει ΦΕΚ.

 

Πηγή: parapolitika.gr

About maryav