Home / Διάφορα / Δίκη ΧΑ: Να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις της υπεράσπισης για το θέμα της πολιτικής αγωγής, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας

Δίκη ΧΑ: Να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις της υπεράσπισης για το θέμα της πολιτικής αγωγής, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας

Χωρίς την παρουσία πολιτικής αγωγής απέναντί της ενδέχεται να βρίσκεται η κατά τη δικογραφία ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Η εισαγγελέας έδρας του δικαστηρίου Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε από τους δικαστές να κάνουν δεκτές τις ενστάσεις της υπεράσπισης σε ότι αφορά το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης δικαιούνται να παρασταθούν η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, τα θύματα της επίθεσης κατά μελών του ΠΑΜΕ και οι Αιγύπτιοι ψαράδες, και μόνον σε βάρος των κατηγορουμένων που εμπλέκονται στις συγκεκριμένες ενέργειες.

Όπως είπε η κ. Οικονόμου, αποδεχόμενη τις αιτιάσεις της υπεράσπισης, το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης προστατεύει αποκλειστικά τη δημόσια τάξη ως αυτοτελές και αυτοδύναμο αγαθό και όχι αγαθά ιδιωτικών συμφερόντων και ιδιωτών.

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου είναι στις 22 Ιουνίου, στις 9.00 το πρωί.

 

πηγή απε μπε

About m bonsu