Home / Πολιτική / Γ. Αμανατίδης «Συνεχίζουμε και θα τα καταφέρουμε»

Γ. Αμανατίδης «Συνεχίζουμε και θα τα καταφέρουμε»

«Τα τέσσερα επόμενα χρόνια θα είναι διάστημα σημαντικών προκλήσεων. Πριν εφτά μήνες γιορτάσαμε την πρώτη ιστορική νίκη. Τώρα, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, είμαστε πιο ώριμοι και έχουμε ισχυρότερες κοινωνικές δεσμεύσεις. Είμαστε υπερήφανοι για ό, τι έχουμε καταφέρει, αλλά έχουμε τη σύνεση να δεχθούμε, ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα να γίνουν. Δεν είμαστε πλέον αρχάριοι στη διακυβέρνηση, και συνεχίζουμε με αυξημένη επίγνωση ευθύνης», τονίζει ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Σκιαγραφώντας τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της επικείμενης εκλογικής μάχης, αναφέρει ότι «υπάρχουν τρία πράγματα πρέπει να κάνουμε το επόμενο διάστημα: να υπερασπισθούμε τα επιτεύγματα της κυβέρνησης της Αριστεράς, να εξηγήσουμε το όραμά μας και να επιδιώξουμε τη διεύρυνση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Αμανατίδης υποστηρίζει ότι η ενισχυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία «θα δώσει στη χώρα και την κυβέρνηση μία περίοδο πολιτικής σταθερότητας, που θα επιτρέψει στις πολιτικές μας να αρχίσουν να φέρνουν αποτελέσματα και θα μας δώσει τη δυνατότητα ενός μακροπρόθεσμου οικονομικού, κοινωνικού και εθνικού σχεδιασμού».

Βασική πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση της Αριστεράς, σύμφωνα με τον κ. Αμανατίδη, είναι να συνδράμει εντατικά εκείνους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τα βαθύτερα ριζωμένα αποτελέσματα της κρίσης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών για τις επενδύσεις, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα προσφέρεται για επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την επιστήμη, την τεχνολογία, την εκπαίδευση και την καινοτομία.

About totritomati