Home / Ειδήσεις / Γιούνκερ: Τυχόν Grexit θα έβλαπτε την εμπιστοσύνη στο ευρώ

Γιούνκερ: Τυχόν Grexit θα έβλαπτε την εμπιστοσύνη στο ευρώ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε την Κυριακή ότι μια ελληνική έξοδος από τη ζώνη του ευρώ θα μπορούσε να βλάψει την εμπιστοσύνη στο ενιαίο νόμισμα.

«Δεν συμμερίζομαι την ιδέα ότι θα έχουμε λιγότερες ανησυχίες και εμπόδια εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ» δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αν μια χώρα αποχωρούσε από το ευρώ, «θα δημιουργούσε την εντύπωση ότι το ευρώ δεν είναι μη αναστρέψιμο». Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τους διεθνείς επενδυτές να αποχωρήσουν από την Ευρώπη, πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας του είπε ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Τόκιο ότι οι επενδύσεις της Ιαπωνίας στην Ευρώπη εξαρτώνται από την ύπαρξη εμπιστοσύνης στο ευρώ.

Ο Γιούνκερ θα συναντηθεί τη Δευτέρα στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Η Ελλάδα θα είναι στην ατζέντα -όπως είπε- ακόμα και αν δεν είναι ο επίσημος λόγος για τις συνομιλίες.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε επίσης από το ΔΝΤ να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα. «Δεν θα λειτουργήσει χωρίς το ΔΝΤ» δήλωσε ο Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση είχε κάνει τη συμμετοχή του ΔΝΤ, το 2010, συγκεκριμένη προϋπόθεση για τη χορήγηση βοήθειας.

Πηγή:http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500001452#ref=latestarticles

About Panos Dreamer