Home / Ειδήσεις / Για πρώτη φορά υπουργός από την Αθήνα στην επέτειο του Όχι στην Κύπρο

Για πρώτη φορά υπουργός από την Αθήνα στην επέτειο του Όχι στην Κύπρο

Ξεχωριστός ήταν ο φετινός εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Λευκωσία, καθώς σε αυτόν ήταν παρών για πρώτη φορά υπουργός πό την Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μαζί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, παρακολούθησαν από την εξέδρα στο κτίριο της πρεσβείας της Ελλάδας την παρέλαση.

«Η Κύπρος είναι για μένα ένα συναίσθημα, μια συγκίνηση και ένα καθήκον. Νομίζω αυτές οι τρεις λέξεις τα λένε όλα» είπε ο υπουργός.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του κ. Κοτζιά στην Κύπρο ήταν το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

Ο κ. Κοτζιάς κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων της Δύναμης κατά την τουρκική εισβολή. Ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ ενημέρωσε τον υπουργό για την επιχειρησιακή της ετοιμότητα. Επίσης, ο Έλληνας υπουργός ξεναγήθηκε στο Μουσείο της ΕΛΔΥΚ.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στην επέτειο, δήλωσε:

«Τιμούμε μια μέρα που αποτελεί για την Ελλάδα μνημείο δόξας, βεβαίως, ελληνικής αντίστασης και αντίδρασης που ως αποτέλεσμα του ηρωισμού κάποια στιγμή θεμελιώθηκαν αρχές και αξίες και δημιουργήθηκε, γεννήθηκε η ΕΕ».

« Πάνω σε αυτές τις αρχές και αξίες της ειρήνης, της ευημερίας πρέπει να εργαστούμε για να δημιουργήσουμε τις προοπτικές για ένα ειρηνικό και δημιουργικό μέλλον.»

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500035531#ref=latestarticles

About basilis progressive