Home / Διεθνή / Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Κνεσέτ στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Κνεσέτ στην Ελλάδα

Επίσημη επίσκεψη από 13-15 Ιουλίου

Ο Yuli-Yoel Edelstein θα συναντηθεί με τους Βούτση, Παυλόπουλο και Τσίπρα

Ο Πρόεδρος της Κνέσετ (Ισραηλινό Κοινοβούλιο), Yuli-Yoel Edelstein, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα στις 13-15 Ιουλίου 2016 έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Νικόλαου Βούτση.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που Πρόεδρος της Κνέσετ επισκέπτεται την Ελλάδα στην μακρόχρονη ιστορία των Ελληνο-Ισραηλινών σχέσεων.

Κατά την παραμονή του, ο Edelstein θα έχει συνάντηση με τον Βούτση, ενώ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Επιπλέον, θα απευθύνει ομιλία σε κοινή συνεδρίαση στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Κνέσετ γεννήθηκε το 1958 στην Ουκρανία. Είναι πρώην «refusnik» ο οποίος μετανάστευσε στο Ισραήλ το 1987. Πρωτοεξελέγη στην Κνέσετ το 1996 και έκτοτε εκλέγεται συνεχώς βουλευτής. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Υπουργός Μετανάστευσης και Απορρόφησης και υπουργός Δημόσιας Διπλωματίας και Θεμάτων της Διασποράς. Ο Edelstein ανήκει στο κόμμα Likud. Είναι Πρόεδρος της Κνέσετ από τον Φεβρουάριο του 2013. Μιλά εβραϊκά, αγγλικά, και ρώσικα.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis