Home / Πολιτική / Γεροβασίλη προς αγρότες: Αν δεν περάσουν οι προτάσεις μας κινδυνεύουν οι κύριες συντάξεις

Γεροβασίλη προς αγρότες: Αν δεν περάσουν οι προτάσεις μας κινδυνεύουν οι κύριες συντάξεις

 

Προειδοποίηση προς τους αγρότες και τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που κινητοποιούνται εναντίον του σχεδίου Κατρούγκαλου ότι υπάρχει κίνδυνος μείωσης των κύριων συντάξεων αν στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν περάσουν οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, απηύθυνε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Εάν δεν παλέψουμε σκληρά μπορεί να επικρατήσει η άποψη του ΔΝΤ» και να υπάρξει μείωση συντάξεων, τόνισε στο MEGA η κυβερνητική εκπρόσωπος, την ώρα που οι αγρότες – σε συνεργασία με κλάδους ελεύθερων επαγγελματιών – ετοιμάζονται να συντονίσουν τη δράση τους εναντίον των προτάσεων της Αθήνας για μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Προσέθεσε ακόμα, σε ένα δεύτερο μήνυμα προς τους αντιδρώντες, ότι χωρίς μεταρρύθμιση υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχει δυνατότητα καταβολής συντάξεων μέσα στα επόμενα χρόνια.

Αναφερόμενη στις ενστάσεις των εταίρων απέναντι στις ελληνικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, η κ. Γεροβασίλη παραδέχτηκε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει διάσταση απόψεων για το ύψος των ποσοστών αναπλήρωσης, όμως αρνήθηκε ότι έχουν ασκηθεί πιέσεις. Όπως εξήγησε, οι συζητήσεις γίνονται ακόμα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, τα οποία δεν έχουν αρμοδιότητα να ασκήσουν πολιτικές πιέσεις.

Αναφερόμενη γενικότερα στην πρώτη αξιολόγηση, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η γραμμή της κυβέρνησης είναι «δεν έχω να φοβάμαι τίποτα, μόνο παλεύω».

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως αντιλαμβάνεται το λόγο που βρίσκονται στις εθνικές οδούς, λέγοντας ότι υπάρχει συσσωρευμένη κούραση από τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων που «έπληξαν τον αγροτικό κόσμο». Απέκλεισε το ενδεχόμενο βίαιης καταστολής των αγροτικών μπλόκων.

Εξήγησε όμως ότι στις τελευταίες εκλογές ο λαός εμπιστεύτηκε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να διαχειριστεί μία ψηφισμένη συμφωνία με τους εταίρους και να βάλει και το «κοινωνικό πρόσημο».

Στο πλαίσιο αυτό, έβαλε εναντίον των υπόλοιπων κομμάτων, λέγοντας ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης «ξεχνούν τι έχουν ψηφίσει».

Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση καλείται να εξοικονομήσει 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ από το ασφαλιστικό μέσα στο 2016, τη στιγμή που παρέλαβε «ρημαγμένα» ασφαλιστικά Ταμεία με «μηδέν στο ταμείο».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/305053/gerovasili-pros-agrotes-an-den-perasoun-oi-protaseis-mas-kinduneuoun-oi-kuries-sudaxeis/#ixzz3y490Ij52
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati