Home / Οικονομία / Γερμανικό Ινστιτούτο Οικ. Ερευνών: Η λιτότητα των θεσμών στην Ελλάδα απέτυχε

Γερμανικό Ινστιτούτο Οικ. Ερευνών: Η λιτότητα των θεσμών στην Ελλάδα απέτυχε

Για αποτυχία στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης κατηγόρησε τους θεσμούς ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Μάρσελ Φράτσερ και ζήτησε από τους Ευρωπαίους πολιτικούς να δείξουν ξεκάθαρα ότι υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή οικονομία.
«Η πολιτική λιτότητας που ακολούθησαν οι θεσμοί έχει αποτύχει. Ακόμη κι αν μακροπρόθεσμα οι περικοπές είναι αναγκαίες, τσάκισαν την ελληνική οικονομία και τελικά όξυναν την κρίση» ανέφερε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Neuen Osnabruecker Zeitung.

Ο επικεφαλής του DIW προειδοποίησε κατά μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, καθώς, όπως σημείωσε, κανείς δεν γνωρίζει τι επιπτώσεις θα είχε κάτι τέτοιο στη Γερμανία και την Ευρώπη. «Πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε ένα Grexit και να φροντίσουμε η πολιτική να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα κάνει τα πάντα για να υποστηρίξει, αν είναι απαραίτητο, την ευρωπαϊκή οικονομία».

«Η κυβέρνηση πρέπει να μεταρρυθμίσει τους κρατικούς θεσμούς, να δημιουργήσει κτηματολόγιο και μια αποτελεσματική υπηρεσία είσπραξης φόρων, να ανανεώσει το τραπεζικό σύστημα και να καταπολεμήσει τη διαφθορά» πρόσθεσε και ζήτησε να γίνουν πιο ευέλικτες η αγορά εργασίας και η αγορά προϊόντων της Ελλάδας, ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.

About totritomati