Home / Διεθνή / Γερμανία: Άπιαστο όνειρο η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων προς τη Μέρκελ

Γερμανία: Άπιαστο όνειρο η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων προς τη Μέρκελ

Δημοσκόπηση-ράπισμα

Αθήνα
Αν και η καγκελάριος της Γερμανίας παραδέχθηκε πρόσφατα ότι έκανε λάθη στο προσφυγικό, η πλειοψηφία των συμπατριωτών της πιστεύει ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού Focus. Και δεν είναι μόνο οι ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, όπως το ακροδεξιό-λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) που το πιστεύουν, αλλά και οι δικοί της υποστηρικτές.

Το 58% του συνόλου των ερωτηθέντων απάντησε ότι η Μέρκελ δεν θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων και μόνο το 38% απάντησε ότι η καγκελάριος θα τα καταφέρει, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση του Ινστιτούτου TNS Emnid, η οποία έγινε για λογαριασμό του γερμανικού περιοδικού.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των υποστηρικτών του AfD οι οποίοι πιστεύουν ότι η Μέρκελ δεν θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους ανέρχεται σε 91%. Ακολουθούν οι ψηφοφόροι των φιλελευθέρων (FDP) με 71% και των σοσιαλδημοκρατών (SPD) με 61%.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι όμως το γεγονός ότι και το 58% των υποστηρικτών του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) δεν πιστεύει ότι η Μέρκελ θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους, ποσοστό δηλαδή το οποίο συμπίπτει με εκείνο του συνόλου των ερωτηθέντων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis