Home / Ειδήσεις / Γεννημένος στην Τουρκία και όχι τη Συρία ο καμικάζι στην Άγκυρα

Γεννημένος στην Τουρκία και όχι τη Συρία ο καμικάζι στην Άγκυρα

Βάσει των εξετάσεων DNA

Αγκυρα, Τουρκία
Τουρκικής και όχι συριακής καταγωγής, όπως αρχικώς είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση, είναι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA o βομβιστής αυτοκτονίας που παρέσυρε στο θάνατο 29 ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα στην Άγκυρα, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Η έκθεση υποδηλώνει ότι την επίθεση διέπραξε ο Αμπντουλμπακί Σομέρ, που γεννήθηκε στην πόλη Βαν στην ανατολική Τουρκία, είπε ο αξιωματούχος.

Το όνομα Σομέρ το είχε αναφέρει η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), όταν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ανακοίνωση που ανάρτησε στον δικτυακό της τόπο Παρασκευή.

«Η έκθεση του DNA εκδόθηκε Το DNA του βομβιστή ταυτοποιήθηκε με εκείνο του πατέρα του Αμπντουλμπακί. Φαίνεται πως ο βομβιστής ήταν ο Αμπντουλμπακί Σομέρ, αυτό γράφει η έκθεση» είπε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας επειδή τα αποτελέσματα της έκθεσης δεν έχουν δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα.

Η τουρκική κυβέρνηση είχε αρχικά κατονομάσει τον βομβιστή αυτοκτονίας ως τον Σαλίχ Νετζάρ, έναν Σύρο πρόσφυγα.

Την Τρίτη οι τουρκικές αρχές επέμειναν εκ νέου στους «αδιαμφισβήτητους» δεσμούς του δράστη με τους Κούρδους παραστρατιωτικούς της Συρίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

About Kostas Athanasoulis