Home / Media / Γεννήθηκε μωρό-Κύκλωπας!!

Γεννήθηκε μωρό-Κύκλωπας!!

Πέντε ημέρες ζωής δίνουν οι γιατροί στο μωρό- Κύκλωπα που γεννήθηκε στην πόλη El Senbellawein της Αιγύπτου.

αρχείο λήψης (1)

Εκτιμάται πως το αγοράκι πάσχει από κυκλωπία, ασθένεια που αντλεί το όνομά της από τους μονόφθαλμους γίγαντες της ελληνικής μυθολογίας, και προκλήθηκε κατά μία εκδοχή από την έκθεση της μητέρας του σε ακτινοβολία.

Είναι μια από τις σπανιότερες μορφές γενετικής ανωμαλίας και τα παιδιά που γεννιούνται με αυτή συνήθως πεθαίνουν λίγο μετά τη γέννα.

gennithike-moro-kiklopas-mitera-ektethike-radienergia-eno-itan-egkios-700x360-400x242

Το γεγονός πως το αγοράκι έχει ένα μάτι και καθόλου μύτη είναι αποτέλεσμα της μη σωστής δημιουργίας των κογχών των ματιών κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του μέσα στη μήτρα.

Τα περισσότερα μωρά που γεννιούνται έτσι δεν επιβιώνουν καθώς συχνά αντιμετωπίζουν κι άλλα προβλήματα, όπως σοβαρές καρδιακές ανωμαλίες.

Σύμφωνα με σαουδαραβική ιστοσελίδα, οι γιατροί αποδίδουν τη δυσμορφία αυτή σε συνδυασμό φαρμάκων που πήρε η μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή σε έκθεσή της σε ακτινοβολία.

Το μωρό γεννήθηκε σε ιδιωτική κλινική.

Ο γιατρός Ahmed Badruddin που επιβλέπει την εξέλιξη του μωρού είπε πως το αγοράκι έχει κι άλλες δυσμορφίες και πως δεν αναμένεται να ζήσει περισσότερο από λίγες ημέρες.

Τη σοκαριστική φωτογραφία του μωρού έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η οικογένειά του, η οποία δέχεται από την πρώτη στιγμή ψυχολογική υποστήριξη.

Η διαταραχή αυτή καταγράφεται σε τέσσερις στις χίλιες γεννήσεις αλλά τις περισσότερες φορές η εγκυμοσύνη δεν ολοκληρώνεται.

Πηγή: www.newsbeast.gr

About gus_maverick