Home / Ειδήσεις / Γεμάτη η ατζέντα του Υπ.Εξ Ν.Κοτζιά

Γεμάτη η ατζέντα του Υπ.Εξ Ν.Κοτζιά

Γεμάτη με σημαντικές συναντήσεις θα είναι η ατζέντα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Ήδη από την ολοκλήρωση της διήμερης Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», που θα διεξαχθεί στην Αθήνα την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη – στο πλαίσιο της οποίας ο κ. Κοτζιάς, θα έχει σειρά συναντήσεων με ξένους ομολόγους του- έχει προγραμματιστεί και η ειδική συνάντηση -τη δεύτερη ημέρα-με τη βοηθό υπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Σχέσεις των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαν, η οποία επίσης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Διάσκεψης.

Από την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, όμως, αρχίζει ένας «μαραθώνιος» για τον κ. Κοτζιά με την επίσκεψη στην Αθήνα του Βούλγαρου ομολόγου του Ντανιέλ Μιτόφ, ενώ θα ακολουθήσει από την επομένη, η συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ στην ελληνική πρωτεύουσα (22-23 Οκτωβρίου).

Τη «σκυτάλη» παίρνει ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιάννης Κασουλίδης, με τον ο οποίο ο κ. Κοτζιάς θα έχει συνάντηση στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει – το διάστημα 25-28 Οκτωβρίου- στη Λευκωσία, όπου θα έχει ευρύ φάσμα επαφών με την κυπριακή πολιτική ηγεσία.

Την επομένη της επιστροφής του, στις 29 Οκτωβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Φράνκ Βάλτερ Στάινμαγερ ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα.

About m bonsu