Home / Ειδήσεις / ΓΓΔΕ: Ποιοι είναι οι στόχοι της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών για φέτος

ΓΓΔΕ: Ποιοι είναι οι στόχοι της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών για φέτος

Ανέλαβαν καθήκοντα οι προϊστάμενοι

Αθήνα
Την ανάληψη των καθηκόντων από τους νέους προϊσταμένους στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων και τους στόχους της Διεύθυνσης αυτής για το 2016 ανακοίνωσε η ΓΓΔΕ. Μεταξύ των στόχων της Διεύθυνσης αυτής για το 2016 είναι η μείωση κατά 5% του ποσοστού των αποφάσεων της που προσβάλλονται με δικαστική προσφυγή, σε σχέση με το αντίστοιχο αποτέλεσμα του έτους 2015.

Ειδικότερα, όπως αφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΓΔΕ, «ανέλαβαν σήμερα τα καθήκοντα τους, στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ο νέος Προϊστάμενος της Διεύθυνσης, Τιμολέων Παπαδόπουλος και ο νέος Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Επανεξέτασης της ίδιας Διεύθυνσης, Γιώργος Φάκος».

Στόχοι της Υπηρεσίας αυτής για το 2016 είναι:

i. Η εξέταση των υποθέσεων ενδικοφανών προσφυγών σε ποσοστό τουλάχιστον 70%, πριν από την κατά νόμο προβλεπόμενη καταληκτική ημερομηνία.

ii. Η μείωση κατά 5% του ποσοστού των αποφάσεων της Δ/νσης Επίλυσης Διαφορών που προσβάλλονται με δικαστική προσφυγή, σε σχέση με το αντίστοιχο αποτέλεσμα του έτους 2015.

iii. Η δημοσιοποίηση των αποφάσεων που εκδίδει η Δ/νση Επίλυσης Διαφορών στον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (www.publicrevenue.gr), με αφαίρεση των προσωπικών στοιχείων, εντός δέκα (10) ημερών από την έκδοση της απόφασης. Οι αποφάσεις που εκδόθηκαν από συστάσεως της Υπηρεσίας θα δημοσιοποιηθούν μέχρι 30.06.2016.

iv. Η εφαρμογή της πρότασης του Προϊσταμένου της Δ.Ε.Δ, σχετικά με την ανακατανομή των ανθρώπινων πόρων και τη διαχείριση της υλικοτεχνικής υποδομής της Υπηρεσίας, με σκοπό την επίτευξη των τεθέντων στόχων.

«Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι οι εξετάσεις για την επιλογή του επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου» αναφέρει η ΓΓΔΕ και προσθέτει:

«Στον εν λόγω διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Μαρτίου, από τους 16 υποψηφίους, που επρόκειτο να διαγωνιστούν, προσήλθαν οι 14. Οι εξεταζόμενοι ανέπτυξαν τις σκέψεις τους στο εξής θέμα, το οποίο κληρώθηκε μεταξύ 3 θεμάτων, που αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση του γνωμοδοτικού συμβουλίου: ‘Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της Υπηρεσίας, για την οποία έχετε εκδηλώσει ενδιαφέρον, καταγράψτε τα εργαλεία, που θα αξιοποιήσετε για τη διασφάλιση αποτελεσματικών εσωτερικών ελέγχων και προτείνετε τρόπους βελτίωσης της μεθοδολογίας κατά τη διενέργειά τους’».

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis