Home / Διεθνή / Β. Πούτιν: «Κυρίαρχο δικαίωμα της Ελλάδας σε ποιες ενώσεις θα συμμετέχει»

Β. Πούτιν: «Κυρίαρχο δικαίωμα της Ελλάδας σε ποιες ενώσεις θα συμμετέχει»

Η Ρωσία αναπτύσσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ και εάν βρίσκεται στην ευρωζώνη, δηλώνει ο πρόεδρος Πούτιν, σε συνέντευξή του στην ιταλική Corriere della Sera, σύμφωνα με το πλήρες κείμενο της απάντησης, που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο.

«Έχουμε με την Ελλάδα ιστορικές, πολύ κοντινές και εταιρικές, καλές σχέσεις και είναι κυρίαρχη επιλογή του ελληνικού λαού σε ποιες ενώσεις βρίσκεται και ποιες (σ.σ. νομισματικές) ζώνες», είπε ο Ρώσος πρόεδρος στους Ιταλούς δημοσιογράφους, προσθέτοντας: «Αλλά το τι θα συμβεί, αυτό δεν το γνωρίζουμε, γι’ αυτό τώρα – όπως λέμε στην πατρίδα μου – νομίζω ότι δεν είναι σωστό να μαντεύουμε μέσα στο φλιτζάνι του καφέ, είναι μάλιστα επικίνδυνο για την οικονομία, και την κοινή ευρωπαϊκή και την ελληνική».

«Για μια οικονομία, όπως η ελληνική, υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες, που προκαλούνται από τους κοινούς ευρωπαϊκούς κανόνες», συνέχισε ο Ρώσος ηγέτης, απαντώντας σε ερώτημα για τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και τη θέση της χώρας του. «Δεν μπορούν (σ.σ. οι Έλληνες) να υποτιμήσουν τη δραχμή, δεν έχουν δραχμή, είναι προσδεδεμένοι στο σκληρό νόμισμα, το ευρώ.

πηγή απε μπε

About m bonsu