Home / Πολιτική / Β. Μεϊμαράκης: Ο Αλ. Τσίπρας φοβάται τον διάλογο

Β. Μεϊμαράκης: Ο Αλ. Τσίπρας φοβάται τον διάλογο

Eπίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και κατηγόρησε πως οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη τη χώρα στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να είχε εξαντλήσει τη διερευνητική του εντολή που έλαβε και να ζητήσει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης.

“Πήρε 251 ψήφους στη Βουλή και πήγε σε εκλογές” είπε ο κ. Μεϊμαράκης και επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να στηρίξει τη συμφωνία με τους εταίρους, ώστε η χώρα να μη φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως προχωρά άμεσα σε εκλογές έτσι ώστε οι πολίτες να μην λάβουν τα ραβασάκια για τον ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε πως η ΝΔ τάσσεται υπέρ του διαλόγου και της συναίνεσης και υποστήριξε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τον διάλογο.

“Καλά να φοβάται να κυβερνήσουμε μαζί, αλλά και να μην συζητήσουμε;” διερωτήθηκε, ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην κινηθούν στη λογική της διαμαρτυρίας και της τιμωρίας. Οπως ειπε, αυτές οι εκλογές είναι μια ευκαιρία για να φύγει ο λαϊκισμός.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως μόλις η ΝΔ κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση, θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ θα προσπαθήσει να έχει ένα πειθαρχημένο δημοσιονομικά προϋπολογισμό. Μάλιστα τόνισε πως αμέσως μετά τις εκλογές θα δημιουργηθεί μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, στην οποία θα συμμετέχουν επιστήμονες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, που θα μπορούν να συζητούν με τους δανειστές και κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων για να περιοριστούν οι αρνητικές επιπτώσεις του μνημονίου. Οπως είπε, η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης μέχρι το Πάσχα του 2016.

About totritomati