Home / Αθλητισμός / «Βόμβα» στη Λίγκα με πόρισμα υποβιβασμού της Κέρκυρας

«Βόμβα» στη Λίγκα με πόρισμα υποβιβασμού της Κέρκυρας

Τη χειρότερη δυνατή εξέλιξη έφερε για την Κέρκυρα το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία συνεδρίασε την Πέμπτη σχετικά με την προσφυγή της ΠΑΕ Εργοτέλης περί εικονικής μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ.

Η ΕΕΑ, αφού εξέτασε τα δεδομένα και τα στοιχεία, αποφάνθηκε πως η μεταβίβαση των μετοχών της κερκυραϊκής ΠΑΕ ήταν εικονική και με βάση αυτή την απόφαση η ΕΠΟ καλείται να αποφασίσει τον υποβιβασμό της ομάδας από το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ήδη, η ΕΕΑ έχει αποστείλει το πόρισμα στην ΕΠΟ καλώντας να αποβάλει την ομάδα από το πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Εφόσον η ΕΠΟ υποβιβάσει την Κέρκυρα, τότε ανοίγει μια θέση για το πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προεξοφληθεί το ποια ομάδα θα την καλύψει.

Βάσει κανονισμών η θέση πρέπει να καλυφθεί από ομάδα της αμέσως κατώτερης κατηγορίας κάτι που σημαίνει ότι ο Απόλλωνας πρέπει να πάρει το «εισιτήριο».

Ωστόσο, τη θέση αναμένεται να τη διεκδικήσουν και ομάδες από τη Σούπερ Λιγκ με πρώτο τον Εργοτέλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξέτασε, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, την Προσφυγή – Καταγγελία της ΠΑΕ Εργοτέλης κατά της ΠΑΕ Κέρκυρα λόγω παράβασης των όρων μεταβίβασης μετοχών της.

«Η Επιτροπή έκρινε ότι συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 69 παρ.12 ν.2725/99 και θα αποστείλει έκθεση στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. Η απόκτηση των μετοχών από τον Ίσσαρη είναι εικονική και η Επιτροπή του απαγορεύει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων από τις μετοχές αυτές» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΕΑ.
Η ΕΕΑ έλαβε επίσης τις ακόλουθες αποφάσεις:

Αίτηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός περί ανάκλησης της από 05.12.2014 χορηγηθείσας άδειας μεταβίβασης μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

(Υπό διάσκεψη)

Α) Εξώδικη δήλωση – Διαμαρτυρία και Πρόσκληση της ΠΑΕ Ολυμπιακός περί παραβίασης του Κανονισμού Οργάνωσης Λειτουργίας και Διεξαγωγής των παιχνιδιών προκαθορισμένης απόδοσης της ΟΠΑΠ Α.Ε. (ΚΥΑ 37336/2008, ΦΕΚ Β΄1590) από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Β) Αίτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ περί έγκρισης συμμετοχής της στα έντυπα προγράμματος των παιχνιδιών προκαθορισμένης απόδοσης της ΟΠΑΠ Α.Ε.

(Συζητήθηκε)

Καταγγελία της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης κατά της ΠΑΕ Παναχαϊκή 2005 περί αλλαγής έδρας και οικονομικές οφειλές.

 

πηγή:http://sports.in.gr/football/superleague/article/?aid=1500009585#ref=latestarticles

About basilis progressive