Home / Ειδήσεις / Βόμβα Καμμένου κατά Βαρουφάκη

Βόμβα Καμμένου κατά Βαρουφάκη

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλε ο ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, λίγες μόλις ημέρες πριν από την προσφυγή των πολιτών στις κάλπες.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας, εξαπέλυσε βόμβες εναντίον του ομοτράπεζού του στο Υπουργικό Συμβούλιο της απελθούσας κυβέρνησης, Γιάνη Βαρουφάκη, καταλογίζοντάς του «ύποπτο» ρόλο κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ερωτηθείς για λανθασμένους χειρισμούς από την πλευρά της κυβέρνησης, έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εξοστρακισμού της χώρας από την Ε.Ε. για γεωπολιτικούς λόγους, ενώ δεν απέκλεισε οι ενέργειες του πρώην υπουργού Οικονομικών να υπηρετούσαν εξωχώρια συμφέροντα.

«Δεν πιστεύω ότι η καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης μάς οδήγησε ένα βήμα από την καταστροφή. Το σχέδιο ήταν προαποφασισμένο. Ο κ. Κουκουλόπουλος το 2011 είχε αναφέρει ότι έχουμε πτωχεύσει ήδη, αλλά η πτώχευση θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο του 2015. Τέτοια πρόβλεψη; Τόσο μάντης ήταν ο κ. Κουκουλόπουλος;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Ήταν ένα σχέδιο, όταν θα έσκαγε το θέμα της Συρίας η Ελλάδα να χρησιμοποιείτο σαν βαλβίδα ασφαλείας, σαν αερόσακος για τα 3-4 εκατομμύρια μεταναστών που φεύγουν και ζητούν να επιζήσουν. Ήθελαν δηλαδή την Ελλάδα έξω από την Ε.Ε., με μία βοήθεια από την Ε.Ε., για να μην φτάσουν ποτέ οι ορδές των προσφύγων στη δυτική Ευρώπη, που δεν μπορούσε να τους απορροφήσει πια η βιομηχανική Γερμανία».

Ωστόσο, η είδηση ήρθε λίγο αργότερα, όταν ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ αποκάλυψε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης, απέφευγε να αποκαλύψει το σχέδιό του σε περίπτωση αδιεξόδου, καθησυχάζοντας το Υπουργικό Συμβούλιο, υποστηρίζοντας ότι οι δανειστές θα υποχωρήσουν.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι η πρόταση Σόιμπλε για ελεγχόμενη χρεοκοπία, με την οποία ευθυγραμμίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, θα ωφελούσε τα αμερικανικά funds για τα οποία εργαζόταν κατά το παρελθόν.

«Δεν αποκλείω ο κ. Βαρουφάκης να έπαιξε έναν “κακό” ρόλο σε αυτό. Όταν ήμασταν στις πρώτες μέρες στο Υπουργικό Συμβούλιο και σχεδιάζαμε τη διαπραγμάτευση, τον ρώτησα πολλές φορές “κι αν φτάσουμε στο αδιέξοδο δεν πρέπει να προετοιμάσουμε μια άλλη λύση;”. Πάντα απέφευγε να απαντήσει για την άλλη λύση. Άλλοι τρέχαμε για να βρούμε δυνατότητες για χρηματοδότηση της χώρας από μια άλλη λύση. Ο κ. Βαρουφάκης στηρίχθηκε τότε στην “θεωρία των παιγνίων” και μας έλεγε “50% θα υποχωρήσουν άμεσα, 50% αργότερα”» τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Κάποια στιγμή μας είπε: “ξέρετε, με πήρε ιδιαίτερα ο Σόιμπλε και μου είπε “μήπως θέλετε να σας βοηθήσουμε να βγείτε από την Ε.Ε. εγκαίρως και να σας δώσουμε μία μεγάλη αποζημίωση και μία διαγραφή του χρέους;”. Όταν τον άκουσα, πίστεψα ότι είναι ένα αστείο του Βαρουφάκη, αλλά τελικά φαίνεται ότι είναι αυτό που είχε πειστεί και ο ίδιος ότι θα ήταν λύση», σημείωσε.

«Ποιοι είχαν να κερδίσουν από αυτό; Πρώτον, είχε να κερδίσει ο Σόιμπλε και η Γερμανία. Δεύτερον, είχαν να κερδίσουν οι χώρες του Βορρά της Ευρώπης. Αλλά μην ξεχνάτε ότι με αυτό είχαν να κερδίσουν και κάποια funds στις ΗΠΑ, για τις οποίες παλιότερα εργαζόταν ο κ. Βαρουφάκης», κατέληξε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.

πηγή: zougla.gr

About gus_maverick