Home / Ειδήσεις / Βόμβα Αλεξιάδη:Σε 4 δόσεις και «φουσκωμένος» ο ΕΝΦΙΑ

Βόμβα Αλεξιάδη:Σε 4 δόσεις και «φουσκωμένος» ο ΕΝΦΙΑ

Το πιθανότερο σενάριο είναι να κληθούν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2016 σε τέσσερις δόσεις και μάλιστα φουσκωμένες.Βόμβα Αλεξιάδη.

Βόμβα Αλεξιάδη για τον ΕΝΦΙΑ.

Από Σεπτέμβρη και …αν προλάβουμε , σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις και μάλιστα φουσκωμένες αναμένεται να κληθούν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2016.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ερωτηθείς πότε και σε πόσες δόσεις θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ συνέδεσε την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ με την καθυστέρηση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και σαφώς άφησε σαφώς να εννοηθεί πως η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα αρχίσει από Σεπτέμβριο και βλέπουμε και σε μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου.

« Είναι η αγωνία που έχουμε, να τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, γιατι δεν μπορεί να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Θέλουμε να γίνει μέσα στον Αύγουστο, ώστε να έχουμε μετά μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου».

Ερωτηθείς πολλές φορές αν αυτό σημαίνει ότι οι δόσεις από έξι που ήταν πέρυσι φέτος θα γίνουν τέσσερις «ομολόγησε» ότι με βάση τα προβλήματα και τον ρεαλισμό αυτό είναι το πιο πιθανό.

Κατά τα άλλα ο απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις σημειώνοντας ότι έχει υποβληθεί περίπου το 85% των δηλώσεων.

Προανήγγειλε πως μέσα στον Ιούλιο θα έλθει νέα ρύθμιση για τα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις, η οποία θα εξορθολογίζει τα υφιστάμενα πρόστιμα-«χάδια», χωρίς όμως να διαμορφώνονται στο ύψος που κινούνταν τα προηγούμενα χρόνια.

Και τέλος ανακοίνωσε για πολλοστή φορά την αλλαγή των τελών κυκλοφορίας ώστε «το 2017 να γίνουν πιο δίκαια και πιο αναλογικά».

Πηγή: TheToc.gr

About Vassilis Batzis