Home / Ειδήσεις / Βροχές και σήμερα – Καλύτερος ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Βροχές και σήμερα – Καλύτερος ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν και σήμερα στα ανατολικά και νότια της χώρας. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν ενώ ο καιρός θα είναι αισθητά βελτιωμένος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει και ο ήλιος θα συνοδεύσει τους εκδρομείς σε μεγάλο κομμάτι της χώρας.
Σήμερα Παρασκευή, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Αιγαίο, την Κρήτη, την Εύβοια και τοπικά στην ανατολική ηπειρωτική χώρα. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, στην Εύβοια και πιθανόν στην Αττική θα είναι τοπικά έντονα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 24 βαθμούς στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 27 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 25 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια τμήματα. Βελτίωση θα υπάρξει από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται βελτίωση του καιρού. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Σποραδικές βροχές στην Πελοπόννησο.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τη Δευτέρα αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κατά τόπους θα πυκνώσουν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Πηγή:http://tvxs.gr/news/ellada/broxes-kai-simera-kalyteros-o-kairos-triimero-toy-agioy-pneymatos

About Panos Dreamer