Home / Showbiz / Βρετανία: Σε δημοπρασία κομμάτια από τις τούρτες πέντε βασιλικών γάμων

Βρετανία: Σε δημοπρασία κομμάτια από τις τούρτες πέντε βασιλικών γάμων

Κομμάτια από τις γαμήλιες τούρτες που προσφέρθηκαν σε 5 γάμους της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, ορισμένα εκ των οποίων σερβιρίστηκαν πριν από 42 χρόνια, εκτίθενται στο Λονδίνο έως την 6η Ιουνίου προτού πουληθούν σε δημοπρασία την 27η Ιουνίου στο Λος Άντζελες, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Julien’s Auctions.

Αυτά τα κομμάτια τούρτας, τα οποία συνοδεύονται από την επισήμανση ότι δεν είναι βρώσιμα, τα συνέλεξε ο Λέοναρντ Μάσεϊ, ο πρώην σοφέρ της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και τα φύλαξε στην αρχική τους συσκευασία που φέρει το βασιλικό μονόγραμμα.

Το πιο πρόσφατο είναι ένα κομμάτι τούρτα με φρούτα που έχουν εγχυθεί με μπράντι το οποίο χρονολογείται από τον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον το 2011. Ο οίκος δημοπρασιών έχει εκτιμήσει την αξία τους μεταξύ 540 και 2000 δολαρίων.

Το παλαιότερο κομμάτι χρονολογείται από το 1973, από τον γάμο της πριγκίπισσας Άννας, του δεύτερου παιδιού και μοναχοκόρης της βασίλισσας, με τον Μαρκ Φίλιπς.

Επιπλέον στο «σφυρί» βγαίνουν κομμάτια τούρτας από τον γάμο του πρίγκιπα Άντριου και της Σάρας Φέργκιουσον το 1986 όπως επίσης και από το δεύτερο γάμο του πρίγκιπα Καρόλου με την Καμίλα το 2005.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στο Μπέβερλι Χιλς, στις ΗΠΑ, την 27η Ιουνίου.

 

πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500002803#ref=latestarticles

About basilis progressive