Home / Ελλάδα / Βούτσης: Στα 20 εκατ. ευρώ το κόστος διεξαγωγής του δημοψηφίσματος

Βούτσης: Στα 20 εκατ. ευρώ το κόστος διεξαγωγής του δημοψηφίσματος

Σε μαζική συμμετοχή των πολιτών στο κρίσιμο δημοψήφισμα της επομένης Κυριακής, κάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί «με όλους τους κανόνες διαφάνειας, ισονομίας, έγκαιρης προετοιμασίας και διευκόλυνσης όλων των πολιτών». Οπως σημείωσε ο υπουργός, το κόστος της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος υπολογίζεται στα 20 εκατ. ευρώ, περίπου το 50% του κόστους των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.
Στη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης τόνισε ότι δεν θα δοθεί στα πολιτικά κόμματα κρατική χρηματοδότηση, όπως προβλέπεται και από τον ισχύοντα νόμο. Συνεπώς, τα πολιτικά κόμματα θα υποχρεωθούν να αντιμετωπίσουν τα έξοδα από ιδίους πόρους. Για το δημοψήφισμα της Κυριακής θα απαιτηθούν περίπου 20 εκ. ευρώ για την κάλυψη των διαδικαστικών εξόδων, την μετακίνηση εκλογικών αντιπροσώπων και την εκτύπωση ψηφοδελτίων.

Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν συνταχθεί βάση της Αναθεώρησης του 2015, που ολοκληρώθηκε στα τέλη Απριλίου ώστε να ψηφίσουν και οι 18άρηδες.

Σχετικά με τον τηλεοπτικό χρόνο, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι θα είναι μοιρασμένος ανάμεσα στο Ναι και το Όχι μετά από σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία θα εκδοθεί εντός της ημέρας.

Οι ετεροδημότες θα ψηφίζουν εκεί που ψήφισαν στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, εκτός όσων μετέφεραν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αναφορικά με τους ομογενείς, λόγω των ασφυκτικών χρονικών ορίων δεν θα συμμετέχουν στην διαδικασία, όπως είχε συμβεί στις ευρωεκλογές.

About totritomati