Home / Βίντεο / Βούτηξε στο κενό από 7.620 μέτρα χωρίς αλεξίπτωτο (βίντεο)

Βούτηξε στο κενό από 7.620 μέτρα χωρίς αλεξίπτωτο (βίντεο)

Άλμα δύο λεπτών χωρίς τίποτα

Ουάσινγκτον
Εικόνες που κόβουν την ανάσα, ένα παγκόσμιο ρεκόρ και μία εμπειρία ζωής είναι το αποτέλεσμα της παράτολμης προσπάθειας ενός 42χρονου αλεξιπτωτιστή που βούτηξε χωρίς απολύτως τίποτα -αλεξίπτωτο ή στολή- από τα 7.620 μέτρα.

Ο Λιουκ Έικινς, 42 ετών με 18.000 άλματα στο ιστορικό του, έκανε το άλμα στο Σίμι Βάλεϊ, στα δυτικά του Λος Άντζελες. Κατάληξη ήταν ένα δίχτυ διαστάσεων 30×30 μέτρων και το άλμα έγινε υπό τις κάμερες του καναλιού Fox.

Το άλμα «αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα μιας καριέρας 26 ετών και αποτελεί προσωπικό και παγκόσμιο ρεκόρ» για πτώση από τόσο μεγάλο ύψος χωρίς αλεξίπτωτο, σχολίασε ο εκπρόσωπός του, ο Τζάστιν Άκλιν.

Το Fox έδειξε τον Έικινς, ο οποίος φορούσε μια πράσινη φωσφοριζέ στολή και ήταν εξοπλισμένος με μάσκα οξυγόνου λόγω του μεγάλου ύψους, να πηδάει από ένα αεροπλάνο, μαζί με άλλους τρεις αλεξιπτωτιστές.

Λίγο αργότερα, ενώ και οι τέσσερις έπεφταν στον αέρα, ο 42χρονος έδωσε τη μάσκα σε έναν από τους συντρόφους του. Οι τρεις άλλοι άνοιξαν τότε τα αλεξίπτωτά τους και εκείνος συνέχισε μόνος την κάθετη πτώση του προς το έδαφος με ταχύτητα 193 χιλιομέτρων την ώρα.

Τριγύρω από το δίχτυ είχαν τοποθετηθεί φώτα για να καθοδηγούν τον Έικινς ώστε να στοχεύσει σωστά. Μετά από ελεύθερη πτώση περίπου δύο λεπτών, το τελευταίο δευτερόλεπτο ο Έικινς έκανε μια στροφή στον αέρα και έπεσε με την πλάτη στο δίχτυ που ήταν απλωμένο σε ύψος 61 μέτρων πάνω από το έδαφος. Από κάτω είχε τοποθετηθεί και ένα δεύτερο δίχτυ για λόγους ασφαλείας.

Το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις πάτησε και πάλι στο έδαφος, ήταν να αγκαλιάσει τη σύζυγό του, Μόνικα. «Σχεδόν αιωρούμαι, είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Δεν μπορώ καν να περιγράψω τι αισθάνομαι» είπε στους ρεπόρτερ.

Ο Λιουκ Έικινς διευθύνει σχολή αλεξιπτωτιστών στην Πολιτεία Ουάσινγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

About Kostas Athanasoulis