Home / Ελλάδα / Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών έσπασαν το μπλόκο των αγροτών στον Προμαχώνα

Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών έσπασαν το μπλόκο των αγροτών στον Προμαχώνα

Ένταση στο τελωνείο

Θεσσαλονίκη
Ένταση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο τελωνείο του Προμαχώνα, όταν βούλγαροι οδηγοί φορτηγών έσπασαν το μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες στο σημείο και πέρασαν στη Βουλγαρία.

Λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, τέσσερις οδηγοί φορτηγών που βρίσκονται για ημέρες αποκλεισμένοι στην περιοχή, επιβιβάστηκαν στα φορτηγά τους, ανέπτυξαν ταχύτητα και αφού διάνυσαν μια απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων, έπεσαν πάνω στις μπάρες στα σύνορα, τις έσπασαν και πέρασαν στην γειτονική χώρα.

Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και ένας πέμπτος οδηγός, ωστόσο η αστυνομία τον σταμάτησε και προσήχθη. Επιπλέον, η βουλγαρική αστυνομία πήρε τα στοιχεία των άλλων τεσσάρων που έσπασαν τις μπάρες.

Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει ένταση μεταξύ αγροτών, οδηγών φορτηγών και της αστυνομίας. Οι αγρότες υποστηρίζουν ότι τα φορτηγά πέρασαν με τόσο μεγάλη ταχύτητα που παρολίγον να σημειωθούν τραυματισμοί.

Κατόπιν αυτών, το μπλόκο των αγροτών στο σημείο παραμένει και η ουρά των φορτηγών που περιμένουν να περάσουν τα σύνορα έχει φθάσει στα δύο χιλίομετρα.

Newsroom ΔΟΛ

About admin