Home / Γενικές ειδήσεις / Μεγάλη βουτιά των γερμανικών εξαγωγών!!!

Μεγάλη βουτιά των γερμανικών εξαγωγών!!!

Σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2009

Τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009 κατέγραψαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Αύγουστο, ενώ και οι εισαγωγές σημείωσαν πτώση, σε μια ακόμα ένδειξη ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία επηρεάζεται από την επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές μειώθηκαν κατά 5,2% στα 97,7 δισ. ευρώ σε μηνιαία βάση, καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση τους από τον Ιανουάριο του 2009.

Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 3,1% στα 78,2 δισ. ευρώ, στη μεγαλύτερη μηνιαία υποχώρησή τους από τον Νοέμβριο του 2012. Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας συρρικνώθηκε στα 19,6 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, τα στοιχεία φαίνεται να επηρεάζονται τις πολλές ημέρες διακοπών του Αυγούστου. Ωστόσο, μετά τη σημαντική μείωση που καταγράφηκε στις βιομηχανικές παραγγελίες και στην παραγωγή τον Αυγούστου, φαίνεται ότι η εξασθένηση της ζήτησης από το εξωτερικό, ιδιαίτερα από την Κίνα και άλλες αναδυόμενες αγορές, αρχίζει να αφήνει το αποτύπωμά της στη γερμανική οικονομία.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μείωση των εξαγωγών και των εισαγωγών κατά 1,2% και πλεόνασμα ύψους 22,5 δισ. ευρώ.

πηγή

About gus_maverick