Home / Ελλάδα / Βουλή: Πρώτα το «παράλληλο πρόγραμμα», μετά το ασφαλιστικό

Βουλή: Πρώτα το «παράλληλο πρόγραμμα», μετά το ασφαλιστικό

Αθήνα
Δέσμη μέτρων για την προστασία των ευπαθών ομάδων εμπεριέχει το «παράλληλο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ που κατατέθηκε στη Βουλή, πριν οδεύσει προς ψήφιση η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί σήμερα, Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη, στις επιτροπές της Βουλής με επείγουσα διαδικασία και θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Παρασκευή με στόχο να ψηφιστεί τη Δευτέρα.

Κατατέθηκε στη Βουλή το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν κατανοήσει ότι αποτελεί μονόδρομο η υιοθέτηση ορισμένων φιλολαϊκών πολιτικών με ελάχιστο οικονομικό κόστος για την κυβέρνηση αφενός για να λειτουργήσουν κατευναστικά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίζουν μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους και αφετέρου στην κοινωνία ως «χάπι» στα βαριά μέτρα που συνεπάγεται η εφαρμογή του νέου προγράμματος, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται για λόγους συμβολισμού στην ψήφισή του πριν από τα Χριστούγεννα καθώς περιλαμβάνει θετικές ρυθμίσεις για ευπαθείς ομάδες και λειτουργεί ως αντίβαρο στις μνημονιακές υποχρεώσεις και στην πολιτική λιτότητας.

Όλα αυτά, σύμφωνα με το Μαξίμου μάλλον θα λειτουργήσουν θετικά στην κοινωνία, ενόψει μάλιστα και της επερχόμενης ψήφισης του Ασφαλιστικού που κατατίθεται στη Βουλή με τη νέα χρονιά.

Οι βουλευτές της συμπολίτευσης δεν καλούνται να υπερψηφίσουν μόνο την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που φέρνει τα πάνω κάτω στο συνταξιοδοτικό, αλλά συγχρόνως θα πρέπει να εγκρίνουν και τις αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια που πήραν παράταση για τον Ιανουάριο.

*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΔΟΛ

About totritomati