Home / Γενικές ειδήσεις / Βολές Θ. Δρίτσα κατά ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του ΟΛΠ

Βολές Θ. Δρίτσα κατά ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του ΟΛΠ

Η απόσταση που χωρίζει υπουργείο Ναυτιλίας και ΤΑΙΠΕΔ στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ φάνηκε και το βράδυ της Τετάρτης.
Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση που έφτασε στα email των ναυτιλιακών συντακτών λίγο μετά τις 23.10 στην οποία αναφέρεται ότι «ο Υπουργός Ναυτιλιάς και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας ενημερώθηκε από το Δελτίο Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ για τη σημερινή απόφαση του ΔΣ του σχετικά με τον διαγωνισμό για την πώληση του ΟΛΠ. Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την απόφαση του ΔΣ και όλα τα σχετικά έγγραφα στα οποία αυτή βασίστηκε

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες  ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε αφήσει αιχμές κατά του ΤΑΙΠΕΔ για την διαγωνιστική διαδικασία.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην ΕΡΤ σχετικά με την κατάθεση μόνο μιας προσφοράς (από την Cosco) για τον ΟΛΠ είπε ότι «τη διαγωνιστική διαδικασία και την ευθύνη της, την έχει το ΤΑΙΠΕΔ. Νομίζω ότι καλό θα ήταν το ΤΑΙΠΕΔ να απαντήσει σε αυτό. Πάντως, εκείνο που μπορούμε πραγματικά να σχολιάσουμε είναι ότι, το να είναι μία μόνο προσφορά για ένα διεθνή διαγωνισμό, δεν είναι ότι καλύτερο».

Και πρόσθεσε ότι: «Δε θα αναφερθώ στο γεγονός ότι η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ δεν ήταν στις προγραμματικές μας στοχεύσεις, όμως οι εξελίξεις οδήγησαν στο να αποδεχθούμε αυτή την προοπτική και θα την υπηρετήσουμε με τον πιο συστηματικό τρόπο, για την μεγιστοποίηση του κοινωνικού οφέλους και του δημοσίου συμφέροντος, όπως σας είπα. Στην κατεύθυνση αυτή, το ρόλο πια τον έχει η κυβέρνηση και δε μπορεί να τον έχει το ΤΑΙΠΕΔ».

Εν τω μεταξύ καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει ως τώρα από στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, ενώ εντός της ημέρας ή το αργότερο έως τις αρχές της άλλης εβδομάδας αναμένεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να αποφασιστεί εάν υπάρξει αντίδραση και τι μορφή θα πάρει από εκπροσώπους Δήμων και τοπικών φορέων, που αντιδρούσαν στην ιδιωτικοποίηση και μάλιστα είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πηγή: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=770616

About admin