Home / Ειδήσεις / Βλαντιμίρ Πούτιν: Σημαντικός εταίρος η Ελλάδα

Βλαντιμίρ Πούτιν: Σημαντικός εταίρος η Ελλάδα

Μήνυμα εν όψει επίσκεψης

Αθήνα

Σημαντικό εταίρο της Ρωσίας στην Ευρώπη χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε άρθρο του στην Καθημερινή, την παραμονή της άφιξής του στην Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο ρώσος πρόεδρος επισημαίνει ότι οι πολυδιάστατες ρωσοελληνικές σχέσεις αποτελούν σπουδαίο στοιχείο στο σύστημα που πρέπει να οικοδομηθεί μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας.

Ο κ. Πούτιν υπογραμμίζει ιδιαίτερα τη σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα. «Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στη διαφοροποίηση των διαδρόμων μεταφοράς ενέργειας, η οποία θα αυξήσει την σταθερότητα των προμηθειών και συνεπώς την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης συνολικά».

Στο άρθρο του, ο Βλ.Πούτιν προαναγγέλλει επίσης τη ρωσική συμβολή στην αναβάθμιση των ελληνικών υποδομών στο πεδίο των μεταφορών, με την συμμετοχή ρωσικών επιχειρηματικών ομίλων στους επικείμενους διαγωνισμούς για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων των σιδηροδρομικών εταιρειών και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα βρίσκεται στην Αθήνα αύριο, Παρασκευή, ενώ το Σάββατο θα μεταβεί στο Άγιον Όρος σε μία επίσκεψη προσκυνηματικού χαρακτήρα. Στο πλαίσιο της επίσκεψης Πούτιν θα υπογραφεί μία σειρά διμερών συμφωνιών.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis