Home / Media / Βερόνα – Λάτσιο 1-2

Βερόνα – Λάτσιο 1-2

Πρώτη εκτός έδρας νίκη για την Λάτσιο, που επιβλήθηκε με ανατροπή 2-1 της Βερόνα. Νίκες για Τορίνο και Ουντινέζε, στο 1-1 έμειναν Σασουόλο-Κιέβο.

Δύο φορές είχε παίξει μακριά από την πρωτεύουσα η Λάτσιο και αμφότερες είχε γνωρίσει τη συντριβή. Ούτε γκολ δεν είχε βάλει (0-9) μέχρι το ταξίδι στην Βερόνα. Η ομάδα του Πιόλι θύμισε κάτι από την περσινή Λάτσιο, έμεινε πίσω στο σκορ και με 10 παίκτες έκανε την ανατροπή, για να επιβληθεί με 2-1 της Ελλάς.

Οι λατσιάλι κυριάρχησαν στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως έκαναν λίγα πράγματα επιθετικά και δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 4’, βέβαια, έφτασαν στο γκολ με τον Χεντιλέτι, το οποίο μάλλον λανθασμένα ακυρώθηκε για φάουλ του Τζόρτζεβιτς. Φελίπε Άντερσον (10’) και Μπάστα (40’) έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες για την Λάτσιο, που κόντρα στη ροή βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 33’. Κακή αμυντική λειτουργία, προβολή του Γκόμες στο οριζόντιο δοκάρι και ο Χελάντερ πήρε το ριμπάουντ, για να κάνει με κεφαλιά το 1-0!

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Το σουτ του Φελίπε Άντερσον πέρασε λίγο άουτ στο 51’, ενώ στο 59’ ο Μόρας έσωσε σχεδόν πάνω στην γραμμή το σουτ του Τζόρτζεβιτς. Τελικά, το γκολ που δικαιούνταν οι φιλοξενούμενοι ήρθε στο 62’. Ο Κεϊτά πέρασε ως αλλαγή στο ματς και στην πρώτη του ενέργεια κέρδισε το πέναλτι από τον Σάλα. Ο Μπίλια δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και έφερε το ματς στα ίσα. Στο 79’ ο εξαιρετικός Μόρας έσωσε ξανά σχεδόν στη γραμμή την Βερόνα, ενώ στο 81’ ο Μαουρίσιο άφησε τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες. Παρόλα αυτά, εκείνοι κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή, όταν στο 86’ κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση, ο Μπίλια έστρωσε στον Παρόλο και εκείνος με ωραίο συρτό σουτ έκανε το τελικό 1-2.

Τορίνο… Champions!
Υψηλής πτήσης συνέχεια για την Τορίνο η οποία τελείωσε το ματς με εννιά παίκτες και μάτωσε για να νικήσει εντός έδρας 2-1 την Παλέρμο που είχε δύο δοκάρια. Η ομάδα του Τζανιπιέρο Βεντούρα έφτασε τους 13 βαθμούς και είναι κάτω μόνο από την Ιντερ. Ο Κουαλιαρέλα δεν μπόρεσε να προλάβει την πάσα του Βίβες και η κεφαλιά του Νταπρελά πέρασε έξω για την Παλέρμο που στο 40’ είχε δοκάρι σε φαουλάρα από τα 25 μέτρα του Τραϊκόβσκι, όμως η μπάλα πήγε στη συμβολή των δοκαριών.

Στο 44’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Μολινάρο έκανε τη συρτή σέντρα από δεξιά και ο Μάξι Λόπες με έναν περίεργο τρόπο έκανε το 1-0 αφού μπάλα πέρασε από Γκονσάλες και Σορεντίνο. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 48’ η Τόρο έκανε δύο τα τέρματά της με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Μάξι Λόπες ύψωσε για τον Μπενάσι ο οποίος με διαγώνιο βολέ πριν η μπάλα σκάσει την έστειλε κοντά στο παραθυράκι (2-0). Στο 61’ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα εξαιτίας της δεύτερης κίτρινη που είδε ο Μολινάρο για τράβηγμα στον Τραϊκόβσκι και στο 71’ ο Γκονσάλες μείωσε για την Παλέρμο με κεφαλιά δοκάρι-και-μέσα ύστερα από τη σέντρα και την τρίτη ασίστ του Βάσκες στην σεζόν (2-1).

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι Σικελοί βομβάρδισαν την περιοχή της Τορίνο με σέντρες και αφού στο 89’ η Γκρανάτα έμεινε με εννιά παίκτες μετά την απευθείας κόκκινη στον Ζοέλ Ομπι για δολοφονικό μαρκάρισμα στον Βάσκες. Στις καθυστερήσεις η Παλέρμο είχε και δεύτερο δοκάρι στο ματς και έκτο στη σεζόν με κεφαλιά του Στρούνα στη συμβολή των δοκαριών, με το 2-1 να παραμένει ως το τελικό.

Ανάσταση με ανατροπή
Το ξεκίνημα της Ουντινέζε στο φετινό πρωτάθλημα ήταν ονειρικό με το 0-1 στη Γιουβέντους αλλά από τότε είχε να πανηγυρίσει… Οι Φριουλάνι μετρούσαν τέσσερις σερί ήττες, ο πρόεδρος Τζίνο Πότσο είχε ξεκαθαρίσει τα προηγούμενα 24ωρα να στείλει μήνυμα σε όλους στην ομάδα και το ματς στο «Ρενάτο Νταλ’ Αρα» της Μπολόνια έγινε ακόμη πιο δύσκολο από το 31′, όταν ο Μουνιέρ από κοντά νίκησε τον Καρνέζη για το 1-0 μετά το γύρισμα του Ρίτσο από δεξιά. Οι γηπεδούχοι, που επίσης προσπαθούν να βρουν ρυθμό γιατί το υλικό το έχουν, έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση ως το 61′, όταν η Ουντινέζε αντέδρασε. Ο Μπαντού βγήκε τετ α τετ, με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Μιράντε για το 1-1 και οι φιλοξενούμενοι, ξαφνικά, ξύπνησαν. Κι αφού ξύπνησαν, έφτασαν στην ανατροπή στο 85′ με τον Ζαπάτα από κοντά (1-2), μετά την προσπάθεια του Μπαντού.

Ματσάρα χωρίς νικητή
Στο Mapei Stadium η αήττητη Σασουόλο υποδέχθηκε την πάντα υπολογίσιμη Κιέβο και από νωρίς φάνηκε ότι θα ήταν καλό ματς… Μόλις στο 3′ οι Νεροβέρντι άνοιξαν το σκορ με τον Ντεφρέλ (1-0) μετά την απόκρουση του Μπιτσάρι σε σουτ του Φλόρο Φλόρες, για να βγει στη συνέχεια μπροστά η Κιέβο και να φτιάξει ευκαιρίες για την ισοφάριση. Οι Μετζιορίνι και Χετεμάι, όμως, έχασαν τρεις πολύ καλές φάσεις στο πρώτο 20λεπτο, για να έρθει τελικά το 1-1 στο 24′: Εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά του Παλόσκι και η μπάλα στα δίχτυα (1-1). Την μπάλα, πάντως, την βρήκε και ο Κατσιατόρε που ήταν σε θέση οφσάιντ αλλά τελικά την ακούμπησε αφού είχε περάσει την γραμμή οπότε το γκολ μέτρησε. Δεν έγινε το ίδιο, όμως, στο 35′, όταν η Σασουόλο πίστεψε ότι πήρε ξανά το προβάδισμα με τον Ντεφρέλ αλλά ο βοηθός, κακώς, σήκωσε το σημαιάκι… Το ματς είχε αρκετά καλό ρυθμό και στην επανάληψη αλλά δεν είχε νικητή, παρά το γεγονός ότι ο Μπεράρντι -που επέστρεψε από τραυματισμό- πήγε για το 2-1 με εντυπωσιακό ψαλιδάκι αλλά ο Μπιτσάρι απέκρουσε και κράτησε τον βαθμό για την Κιέβο.

Πηγη

About gus_maverick